Index Vakbarát Hírportál

Hajrágóllal verte a Puskás Akadémia a Debrecent

2024. október 5., szombat 08:21

A Puskás Akadémia a 89. percben szerzett góllal győzte le a vendég Debrecent pénteken, a labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitómeccsén. A felcsúti együttes sorrendben nyolcadik hazai bajnokiját nyerte meg, míg Máté Csaba irányításával a DVSC harmadszor is vereséget szenvedett.

A megerősített védelemmel felálló Debrecen kezdte jobban a találkozót Felcsúton, de csak oldalhálóig jutott. A Puskás Akadémia a félidő közepétől átvette a játék irányítását, sorra dolgozta ki a helyzeteket a vendégkapu előtt és egy alkalommal a gólvonalról kellett tisztázniuk a védőknek – olvasható a Magyar Távirati Iroda tudósításában.

Lesgóllal kezdte a második játékrészt a hazai gárda, amely beszorította ellenfelét a saját tizenhatosára. Amikor kiszabadult a szorításból a DVSC, akkor kisebb tűzijátékot rendezett a hazai kapunál.

Néhány percig tartott csak a debreceni lendület, mert a cserepadról az összes támadóját bevető Puskás Akadémia ismét nagy erőkkel támadott.

Meglepő módon először a DVSC állt közelebb a gólszerzéshez, amikor Bárány Donát fejese a kapufán csattant. Végül a győztes találatot a felcsútiak szerezték meg, Wojciech Golla fejesből volt eredményes a 89. percben (1–0).

Sikerével a Puskás Akadémia pontszámban befogta az éllovas FTC-t, igaz, a Ferencváros jelenleg két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A címvédő hétvégén a Paks otthonában látogat.

(MTI / Index)

Rovatok