Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi most sem kapott gólt, tovább írta klubrekordját az RB Leipzig a német bajnokságban

2024. október 6., vasárnap 17:48

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig egygólos mérkőzésen nyert a Heidenheim otthonában a német labdarúgó Bundesliga hatodik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A lipcsei csapat klubrekordját tovább javítva immáron 17 találkozó óta veretlen a ligában, az 58-szoros válogatott kapus pedig már az ötödik bajnokiját hozta le kapott gól nélkül a szezonban. A mérkőzés egyetlen gólját Lois Openda szerezte. A kapus és a védő végigjátszotta a mérkőzést, a Leipzig ezzel a győzelemmel fellépett a bajnoki tabella második helyére. 

A rekordbajnok Bayern München a Frankfurt vendégeként játszott remek, fordulatos mérkőzést, a vége pontosztozkodás (3–3)

A bajorok a 15. percben szereztek vezetést, a 35. percben viszont már a hazaiaknál volt a minimális előny. A szünetre mégis egyenlő állással vonultak aztán a felek. A Bayern az 53. percben visszavette a vezetést, a Frankfurt pontmentő találata a 94. percben esett. A müncheniek négy győzelem után másodszor is döntetlent játszottak a Bundesligában.

A Hoffenheim Valentin Gendrey első félidő végjátékában született góljával a hajráig győztesnek érezhette magát Stuttgartban, de a hazaiak Ermedin Demirovic révén a 100. percben egyenlítettek: a bosnyák futballista büntetőt hibázott, de a kipattanót már gólra váltotta. A Hoffenheim harmadszor járt vendégségben a szezonban, előző két mérkőzésén kikapott.

Bundesliga, 6. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok