Index Vakbarát Hírportál

Megint nem jött össze a győzelem a Man. Unitednek, a Chelsea is fájó pontokat hullajtott

2024. október 6., vasárnap 17:24

A Manchester United és a Chelsea sem tudta begyűjteni a három pontot az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 7. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Tottenham úgy szenvedett vereséget a Brighton vendégeként, hogy a félidőben még két góllal vezetett.

A Chelsea és a Tottenham nyert, a Manchester United utolsó pillanatban döntetlenre mentette hétközi európai kupamérkőzését, így készülhetett a három angol sztárcsapat a hétvégi, válogatottszünet előtti utolsó bajnoki fordulóra. A Chelsea a Nottingham Forest ellen hazai pályán szerepelt, a Manchester United az Aston Villa, a Tottenham pedig a Brighton otthonába volt hivatalos. 

A Chelsea komoly favoritja volt a meccsnek, de a második félidő elején mégis a vendégek kerültek előnybe, Chris Wood volt eredményes Milenkovic passzából. Gyorsan reagált a Chelsea, néhány perccel később Palmer szolgálta ki Maduekét, aki kiegyenlítette az állást.

Cole Palmer, a Chelsea gólvágójának a folytatásban több ziccere is adódott, de mindannyiszor komoly bravúrt mutatott be Sels kapus. Ward-Prowse a 78. percben piros lapot kapott, ezért a Chelsea a 13 perces hosszabbítással együtt fél órát emberelőnyben futballozott, de a győztes gólt így sem tudta megszerezni.

A Manchester Unitednek volt több lehetősége arra, hogy gólt szerezzen az Aston Villa vendégeként, a legnagyobb helyzet Bruno Fernandes szabadrúgása volt, ami a kapufán csattant, de gól nem született – a vége 0–0. Erik ten Hag csapata a múlt heti, Tottenham elleni zakó után most pontot szerzett a bajnokságban, de ezzel sincs sokkal jobb helyzetben, a 14. helyről várja a folyatatást.

Sajtóhírek szerint a Unitednek be kellett volna gyűjteni a három pontot ahhoz, hogy Ten Hag megtarthassa munkáját. 

A csütörtökön még Budapesten, a Ferencváros ellen győztes Tottenham a Brighton vendégeként zárta a Premier League 7. fordulóját – szempontjából vereséggel. Pedig Ange Postecoglou csapata a félidőben még 2–0-ra vezetett Johnson és Maddison góljaival, de második játékrészben jött a hideg zuhany. A Brighton a 48. és a 66. perc között három gólt rámolt be a Tottenham kapujába, amivel megfordította a meccset, és begyűjtötte a három pontot.

Premier League, 7. forduló 

Rovatok