Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid szerződést hosszabbított játékosával, aki szombaton szenvedett borzasztó sérülést

2024. október 6., vasárnap 14:50

Egy évvel meghosszabbították Dani Carvajal, a Real Madrid labdarúgójának szerződését, aki szombat este szenvedett súlyos térdsérülést, hordágyon vitték le a pályáról, és ebben a szezonban már aligha futballozhat.

A Real Madrid–Villarreal bajnoki mérkőzés utolsó másodperceiben, teljesen ártalmatlan szituációban szenvedett súlyos térdsérülést Dani Carvajal, aki számára minden bizonnyal véget ért a szezon.

A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, nyáron Európa-bajnokságot nyert hátvéd éjszaka a közösségi oldalán erősítette meg, hogy elszakadt a térdszalagja, az orvosi jelentés szerint viszont még ennél is súlyosabb a helyzet.

Carvajalnak a jobb térdében az elülső, az oldalsó szalag, valamint a térd hátsó részén található izom is elszakadt.

Régóta tervben volt, hogy Carvajalnak a 2025 nyarán lejáró szerződését meghosszabbítják, de a klub szimbolikusan ezt a sérülése másnapján hivatalosan is bejelentette. A 32 éves hátvéd szerződése immár 2026 nyaráig szól a madridiakkal.

A játékos fizetése a szerződése értelmében 10 420 000 euró egy évre, ami két évre 20 840 000 eurót jelent. A klub tehát akkor is több mint húszmillió eurót (8 milliárd forintot) fog fizetni a bekknek, ha véletlenül nem épül fel, és egyetlen percet sem játszik már.

Ezt hívják nagyúri gesztusnak, a játékos iránt mutatott hála és megbecsülés jeleként. És ilyenkor hiába mondja azt bárki is, hogy futja a Real Madrid pénzéből, ez nem igaz. Ezeknél a kluboknál minden fillér elköltését szigorúan ellenőrzik. De a sportszerűség és a gáláns habitus mindent felülír.

Carvajal egyébként gondolatban már most, a műtét előtt megkezdte a rehabilitációt:

Erősebben fogok visszatérni, mint amilyen a sérülésem előtt voltam. Alig várom, hogy elkezdhessem a rehabilitációt, úgy fogok dolgozni, mint egy vadállat. És nagyon köszönöm a jókívánságokat és a klub nemes gesztusát

– mondta a játékos.

Carvajal még 10 évesen csatlakozott a Real Madridhoz, a világ egyik legpatinásabb klubjához, és egyetlen rövidebb kitérőt leszámítva végig a spanyol csapatot szolgálta. Eddig összesen 26 trófeát nyert a klubbal.

Rovatok