Index Vakbarát Hírportál

Kisfia születésére olyan ajándékot kapott Lionel Messitől, amit sohasem felejt el

2024. október 9., szerda 14:46

Ha a labdarúgás nagyjaira gondolunk, aligha az elsők között jut eszünkbe Cristian Tello neve, a Barcelona korábbi játékosa viszont nemrégiben egy remek sztorival emlékezett vissza a katalánoknál töltött időkre, és a klub történetének talán legnagyobb sztárjára. Ennél Lionel Messi-sebb történetet elképzelni sem lehetne.

Tello a Barcelona és az Espanyol utánpótlásában nevelkedve végül a gránátvörös-kékeknél lett élvonalbeli labdarúgó, az együttes színeiben 86 tétmérkőzésen 20 gólig és 14 gólpasszig jutott, majd volt a Porto (57 meccsen 10+12), a Fiorentina (56 meccsen 6+11) és a Betis (172 meccsen 24+20) alkalmazásában is.

Az elmúlt években előbb az Egyesült Államokban (Los Angeles FC), majd Szaúd-Arábiában (al-Fateh, al-Orobah) játszó szélső 2013 nyarán Ecuador ellen a spanyol válogatottban is pályára léphetett, egyetlen fellépését gólpasszal zárta.

A katalánoknál töltött időszak legemlékezetesebb pillanata a Levante elleni kupanegyeddöntőhöz kapcsolódik, melynek első felvonását együttese idegenben 4–1-re nyert meg.

„Amikor gyerekem született, a Levante elleni meccsünk következett. Minden csapattársam hozott ajándékot, kivéve Lionel Messit” – kezdte Tello, majd jött a fordulat:

Gratulált a hírhez, és azt mondta, hogy »a pályán lesz az ajándékod«. Elkezdtük a meccset, aztán adott nekem három gólpasszt, amiből mesterhármast szereztem. A lefújást követően elvittem a meccslabdát, de mielőtt az öltözőben megköszönhettem volna neki, azt mondta, hogy adjam oda neki. Megtettem, mire ő aláírta a labdát, megölelt, és azt mondta, hogy »ez a fiad ajándéka«

– folytatta a Barcelona korábbi balszélsője, aki teljesen meghatódott az argentin világklasszis gesztusától.

„Nem találtam a szavakat, hogy kifejezzem a hálám. A maga módján ajándékozott meg azon a helyen, amit úgy imád, és varázsolta egyszerűvé a nehéz dolgokat – utalt saját mesterhármasára. – Messi uralja a futballpályát, mivel egyszerűen ő a labdarúgás királya.”

(Borítókép: David Ramos / Getty Images)

Rovatok