Index Vakbarát Hírportál

Holtan találták medencéjében a 12-szeres görög válogatott védőt

2024. október 9., szerda 23:39

Holtan találták Athénhoz közeli otthona medencéjében a 12-szeres válogatott George Baldockot (Tzortz Mpalntok). Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) 83 alkalommal szereplő, előző klubjánál, a Sheffield Unitednél valódi klublegendának számító bekk halálának körülményeiről egyelőre nem közölt részleteket a görög rendőrség. Baldock korábbi sérülése miatt nem került be a csütörtök este terv szerint Londonban pályára lépő, az angol válogatott ellen szereplő görög nemzeti csapatba.

Holtan találták görögországi otthona medencéjében George Baldockot – jelentette szerda késő este a sport24.gr. A lap részleteket nem közölt a játékos haláláról, egyelőre annak okát sem tudni. Azt ugyanakkor megjegyzik, egyetlen hír sem szólt arról, hogy a védőnek komolyabb egészségügyi gondjai lennének. Sőt, kisebb sérüléséből felépülve épp most kezdett formába lendülni, hétvégén az Olympiakosz elleni rangadón (0–0) másodszor volt kezdő az új klubjában. 

A 31 esztendős játékos anyai nagyanyja révén lehetett görög válogatott, 2022-ben fogadta el a meghívást az egyszeres Európa-bajnok gárdába. Azóta tizenkétszer öltötte magára a nemzeti csapat szerelését. Utoljára 2024 márciusában, az Európa-bajnoki pótselejtező utolsó körében, tizenegyesekkel Grúziával szemben elvesztett összecsapáson szerepelt görög színekben. 

Helyi sajtóértesülések szerint Baldock felesége órákon keresztül próbálta telefonon elérni férjét, aki az Athén külvárosában, Glifadában található otthonukban tartózkodott, de nem reagált a hívásokra. Emiatt a helyszínre érkezett a villa gondnoka, aki a medencében, holtan talált rá a labdarúgóra.

A helyszínre azonnal kiérkeztek a rendőrök és a mentők, elkezdték felvenni a szomszédok vallomásait, valamint a térfigyelő kamerák felvételeit elemezni, hogy megállapítsák a tragikus eset okát – tették hozzá helyi értesülések.

Nincsenek szavak arra az emberi fájdalomra, amelyet egy saját, fiatal barátunk, társunk, játékosunk elvesztésének híre okozott

– írta szűkszavúan a görög szövetség.

A Panathinaikosz júliusban ingyen szerezte meg a játékjogát, miután az előző idényben még a Premier League-ben szerepelt Sheffield Unitednél lejárt a szerződése. Az angol együttesben hét évet húzott le, egy híján 220 tétmeccset húzott le a „pengéknél”.

Baldocktól a Panathinaikosz és a Sheffield mellett nevelőegyesülete, a Milton Keynes Dons képviselői is megrendülten búcsúztak. A tragédia miatt gyászba borult a görög labdarúgás, a nemzeti válogatott és az első osztályú labdarúgó-bajnokság is feketére változtatta minden felületen a profilképét.

A görög válogatott az eddigi tervek szerint csütörtök este épp Angliában lép pályára a Nemzetek Ligája – másodvonalát jelentő – B jelű divíziójában. Sajtóhírek szerint jelen állás alapján az sem kizárt, hogy a mérkőzést végül elhalasztják egy későbbi időpontra. 

Rovatok