Index Vakbarát Hírportál

Küszöbön áll a magyar futballtehetség frankfurti debütálása

2024. október 11., péntek 11:02

Fenyő Noah, az Eintracht Frankfurt fiatal magyar labdarúgója úgy véli, közel áll ahhoz, hogy az első csapatban is bemutatkozhasson – szemlézte a Magyar Távirati Iroda az utánpótlás-válogatott középpályással készült tévéinterjút.

Fenyő Noah az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának nyilatkozva arról beszélt, hogy már huzamosabb ideje az első csapattal edz az Eintracht Frankfurtnál, és csak a mérkőzésekre megy a negyedosztályban szereplő U21-es gárdához, amelyben folyamatosan játszik.

Fenyő óriási élménynek nevezte, hogy a felnőttekkel tréningezhet. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, kicsit nehéz a feladat, bele kell jönnie, nagyon jó a játék, és fizikailag is fel kell venni a ritmust.

Az előző idényben még az U19-eseknél szerepelt, most rendszeresen az U21-esekkel játszik, de – amint azt megjegyezte –, ha valaki megsérülne a felnőtteknél, jó eséllyel ő kerülne a csapatba. A felkészülést belső védőként kezdte, korábban védekező középpályásként játszott.

Két mérkőzésen már ott volt az Eintracht Frankfurt Európa-liga-keretében.

„Gyerekkori álom volt. Remélem, hogy lassan jön a debütálás, és be is cserélnek” – mondta az MTI által idézett 18 éves játékos.

Ugyanakkor úgy vélekedett, most az a fontos, hogy sokat játsszon az U21-esek között, mert kell még egy kis idő.

Nem az a kérdés, hogy jön-e, hanem hogy mikor

– utalt a várható debütálásra.

Magyar csapattársával, ifjabb Lisztes Krisztiánnal jó kapcsolatot ápol.

„Nagyon jó barátok lettünk. Előtte nem ismertem. Neki nagyon jó, hogy van még egy magyar a csapatban, és nekem is, mert így tudok magyarul is beszélni” – tette hozzá.

A Frankfurt január 23-án fogadja a Ferencvárost az El-ben, Fenyő Noah azon a mérkőzésen is szeretne ott lenni a keretben.

Rovatok