Index Vakbarát Hírportál

Saját búcsúmeccsét szervezi meg a halálos beteg kapus

2024. október 11., péntek 11:46

Jótékonysági mérkőzést szervez a rákkal diagnosztizált Georg Koch, akinek ez lesz egyben a futballtól való búcsúmeccse is. A mérkőzésen az egykoron Bundesligát is megjáró kapus csapattársai és barátai vesznek majd részt.

A Bundesligában korábban több mint 200 meccsen szereplő, a profi futballtól 2009-ben visszavonult Georg Koch szeptemberben adta utolsó nagyobb interjúját a Sport1 nevű német médiumnak, amiben gyógyíthatatlan betegségéről beszélt. A hasnyálmirigyrákban szenvedő volt játékos nem fogta vissza magát a beszélgetésben, amiről az Index is beszámolt.

Most a Bild kérdezte röviden az október 12-re szervezett jótékonysági meccse kapcsán, amelynek teljes bevételéből a Szent Ágoston Gyermekrák Alapítvány részesül majd.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy szombaton ilyen sokan időt szánnak arra, hogy részt vegyenek a meccsen. Természetesen én magam is szeretnék játszani, de ez már sajnos nem lehetséges. A kezdőrúgást azért még elvégzem a családommal

– mondta Koch.

A mérkőzésen a játékos gyerekkori klubja, a VfR Marienfeld és a Fortuna Düsseldorf öregfiúk csapata csap majd össze, ahol számos ismerőse jelen lesz a 213 Bundesliga-meccsel rendelkező kapusnak.

„Tisztában vagyok vele, hogy sok régi barátom most fog látni utoljára – jelentette ki Koch, aki láthatóan nem kerülgette a forró kását. – Megpróbálom majd magamba szívni és élvezni az eseményt, emlékezni akarok ennek a napnak minden pillanatára.”

„Ha rákkal diagnosztizálnak, az mindig szörnyű, én már csak tudom. Ha ez gyereket érint, az pedig sokkal rosszabb, ezért szeretnék segíteni a választott gyermekklinikának” – zárta mondanivalóját az egykori kapus.

Az 52 éves futballista hazájában többek között a Bielefeldben, a Duisburgban, a Kaiserslauternben és a Düsseldorfban is védett, de légiósként a PSV Eindhovennél, a Dinamo Zagrebnél és a Rapid Wiennél is megfordult.

(Ajánlókép: Thomas F. Starke, Getty Images)

Rovatok