Index Vakbarát Hírportál

Óriási megtiszteltetésben részesült a Barcelona csodatinije

2024. október 11., péntek 15:09

Lamine Yamal kapta meg a tízes mezt a spanyol labdarúgó-válogatott októberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseire, miután a mezszám eredeti viselője, a barcelonai csapattárs Dani Olmo továbbra is sérüléssel küszködik.

Tovább folytatódik Lamine Yamal álom sztorija, bár ezúttal nem közvetlenül a pályán nyújtott teljesítménye miatt került ismét a figyelem középpontjába a szemtelenül fiatal támadó. Yamalt az a megtiszteltetés érte mindössze 17 évesen, hogy a tízes mezben léphet pályára a spanyol válogatott soron következő NL-meccsein.

A mezszámot már több mint egy éve barcelonai csapattársa, Danil Olmo hordta, aki azonban sérülése miatt nem bevethető a válogatottban. Kiesése óta megfordult pár játékosnál a szám, de most úgy néz ki, hogy a nyáron igazolt középpályás visszatéréséig biztosan az ifjú tehetség hátán virít majd.

A Barcelona saját nevelésű játékosa kiválóan kezdte a jelenlegi idényt, 11 tétmeccsen öt góllal és öt gólpasszal járult hozzá a katalán csapat eddig igencsak meggyőző szezonjához. A Hans-Dieter Flick vezette alakulat kilenc fordulót követően nyolc győzelem mellett egyetlen vereséggel, 24 megszerzett ponttal áll a spanyol élvonal első helyén. 

A spanyol válogatott szombaton Dániát fogadja 20.45-kor, míg három nappal később Szerbiával találkozik, szintén Spanyolországban.

Az NL tegnapi történéseiről itt olvashatnak az Indexen!

A spanyol válogatott októberi Nemzetek Ligája–mérkőzései

(Ajánlókép: Ion Alcoba Beitia, Getty Images)

Rovatok