Index Vakbarát Hírportál

Megszenvedett, de végül nyert Málta ellen az U21-es fociválogatott

2024. október 11., péntek 09:59

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re nyert Málta csapata ellen Európa-bajnoki selejtezőn az Új Hidegkuti Nándor Stadionban – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A magyar együttes három győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a B csoportban a negyedik helyen állt a csütörtöki összecsapás előtt, és onnan nem is léphetett el. Az eddig mind a nyolc mérkőzésén vereséget szenvedő, ezzel utolsó máltaiakkal tavaly szeptember 12-én találkozott a magyar válogatott, amely vendégként 3–0-ra győzött.

Az esős budapesti találkozón bátran kezdtek a vendégek, sikerült zavart okozniuk a hazai kapu előtt, de a 13. percben a fölénybe kerülő magyarok kerültek előnybe: Németh András rövidpasszos akciót távoli kísérlettel zárt le, 17 méterről pontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot. Gruber növelte az előnyt 12 perccel később, a bal összekötő helyéről 14 méterről a lábak alatt lőtte el a labdát, amely a bal alsó sarokban kötött ki.

A szünet után megint lendületesen játszottak a máltaiak, akik büntetőből gyorsan szépítettek. Ezt követően voltak időszakok, amelyekben sikerült felpörögniük a hazaiaknak, de alapvetően visszafogott volt a támadójátékuk, nem veszélyeztették a vendégek kapuját, így nem változott az eredmény.

A magyar válogatott a spanyolok, a skótok és a belgák mögött, a kazahokat és a máltaiakat megelőzve áll a negyedik helyen. Még egy mérkőzése lesz a továbbjutásról már korábban lemaradt együttesnek: kedden Belgiumban lép pályára.

A kilenc csoportgyőztes Eb-résztvevővé válik, a csoportmásodikak közül a legjobb három szintén, a további hat pedig a rájátszásban küzdhet a fennmaradó három helyért. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája Szlovákia, amelynek válogatottja automatikus résztvevő – emelte ki az MTI. 

LABDARÚGÁS
U21-es Eb-selejtező, B csoport, 9. forduló
Magyarország–Málta: 2–1
(2–0)
Gólszerzők: Németh (13.), Gruber (25.), illetve Zammit (48., 11-esből)

Rovatok