Index Vakbarát Hírportál

Visszavág a szexbotrányba keveredett bírónő: Nem én vagyok, AI-jal hamisították!

2024. október 11., péntek 20:08

Tele a világsajtó Elif Karaarslan 24 éves török játékvezetőnő szexbotrányával. Mint az Indexen korábban megírtuk, felkerült a világhálóra egy olyan videó, amelyen a hölgy egy 61 éves játékvezető-ellenőrrel látható intim helyzetben. A történteket, pontosabban az eset napvilágra kerülését követően Karaarslant a török labdarúgó-szövetség örökre eltiltotta.

Ahogy az Index is beszámolt róla, egy török futballbírónőt örökre eltiltottak a játékvezetéstől, miután napvilágra került az a videó, amelyen egy nála majdnem háromszor idősebb játékvezető-ellenőrrel látható igencsak intim helyzetben. A játékvezető, Elif Karaarslan azóta, hogy a felvétel február 23-án közismert lett, váltig tagadja, hogy ő lenne a videón.

Most emelte a tétet: a 24 éves exjátékvezető és ügyvédje romantikus magyarázattal állt elő. Állításuk szerint a videót, amelyen a fiatal hölgy Orhan Erdemir 61 éves játékvezető-ellenőrrel szexel, mesterséges intelligenciával (AI) készítették, magyarul hamisították.

„Kétségkívül létezik egy ilyen szexuális tartalmú videó, amit egyesek megpróbálnak a személyemhez kötni – fogalmazott Karaarslan kisasszony, aki valaha a Besiktas futballistája volt. – Nekem azonban semmi közöm ehhez a felvételhez, amelynek egyébként rendkívül gyenge a minősége. Ismétlem, az a nő, aki feltűnik a videón, nem én vagyok. Ez a vádaskodás merénylet egy tisztességes nő becsülete ellen.”

Az ügyvédje arról beszélt, hogy a videót gonosz céllal készítették.

Feltettek a világhálóra egy olyan összefércelt videót, amelyet az első kockától az utolsóig mesterséges intelligencia készített. Ráadásul egy olyan címről küldték el, amelynek nincs köze a védencemhez. Ha alaposan megvizsgáljuk a videót, teljesen egyértelmű, hogy a kép elmosódott, és az is nyilvánvaló, hogy mindent számítógép segítségével fabrikáltak.

A fenti videó Karaarslan kisasszony Instagram-profiljáról származik, és egy bajnoki mérkőzés előtt készült. Feltűnő, hogy a játékosok be-beszólogatnak a játékvezetőnek, aki mosolyogva veszi tudomásul a viccelődést.

Ahogy most állnak a dolgok, hasonló felvétel már nem valószínű, hogy készül róla.

Rovatok