Index Vakbarát Hírportál

Az újabb blama után magyar edző ülhet az angol válogatott kispadjára

2024. október 12., szombat 17:08

Úgy fest, hogy nem lesz hosszú életű a Lee Carsley-éra az angol labdarúgó-válogatott kispadján, amelyre hamarosan a Dortmund, a PSG, a Chelsea és a Bayern München korábbi vezetőedzője, Thomas Tuchel ülhet le egybehangzó angol és német lapértesülések szerint. Ez pedig a korábbi forgatókönyvek alapján jó eséllyel jelentheti azt is, hogy az állandó stábtagnak számító Lőw Zsolt is leülhet a „háromoroszlánosok” kispadjára.

Az angol együttes az Európa-bajnokságon ismét a döntőig menetelt, de ahogyan a 2021-es hazai, a 2024-es berlini fináléban is alulmaradt.

Ezt követően távozott a kispadról a vb-elődöntős szerepléssel is bíró Gareth Southgate, helyére pedig ideiglenes trénerként az angol korosztályos csapatoknál ténykedő Lee Carsley-t nevezték ki.

Irányításával az első két meccsét megnyerte az angol válogatott a Nemzetek Ligája B divíziójában, a görögök elleni csoportrangadón viszont hazai pályán 2–1-re kikapott a favorit, és bár a vendégek a 94. percben szerezték meg a győztes gólt, véletlenül sem lehet a szerencsére fogni, mivel korábban a vendégektől három(!) gólt vettek el kisebb-nagyobb leshelyzetek miatt. 

A gyenge teljesítmény miatt hirtelen nagyon forró lett a kispad Carsley alatt, akit hamarosan a Chelsea-vel BL-t is nyerő Tuchel válthat.

Az együttes most a második helyen áll a csoportjában, ha így végezne, akkor az A liga egyik harmadik helyezettjével játszhatna az élvonalba visszajutásért – ez jelen állás szerint pedig akár a magyar válogatott is lehetne. 

(Borítókép: Marc Atkins/Getty Images)

Rovatok