Index Vakbarát Hírportál

Dibusz Dénes: Ez a döntetlen nem jelenti azt, hogy ujjgyakorlat lesz a bosnyákok legyőzése

2024. október 12., szombat 00:15

Az egyetlen magyar gólt szerző Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott visszatalált arra az útra, amin korábban sikeres volt, mivel a Hollandia elleni, döntetlenre végződő Nemzetek Ligája-meccsen mindenki fegyelmezetten tette a dolgát, a pontszerzést kőkemény csapatmunkának tartja. Hasonló véleményen volt Szoboszlai Dominik és Dibusz Dénes is, utóbbi szerint pedig a három nap múlva esedékes, Bosznia-Hercegovina elleni meccs is kemény próbatétel lesz.

Kicsit fájó ugyan, hogy nem sikerült győznünk, mivel emberelőnybe kerültünk a meccs végén, de úgy gondolom, előzetesen mindenki aláírta volta a döntetlent. Büszke vagyok a csapatra, mivel fegyelmezetten játszott mindenki, azt csináltuk, amit megbeszéltünk, mielőtt pályára léptünk volna, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel

– kezdte értékelését a mérkőzés után Dibusz Dénes, aki több nagyon fontos védést is bemutatott a péntek esti, Hollandia elleni Nemzetek Ligája–mérkőzésen.

A Gulácsi Péter távollétében első számú kapussá avanzsált Dibusz elárulta, hogyan történt pontosan Szoboszlai kirúgása, amiért végül közvetett szabadrúgást kapott a holland csapat. A válogatott csapatkapitánya egyszer szabályosan elvégezte a kirúgást, másodszor viszont nem kapta meg a várt nyomást az ellenféltől, ezért tolt még egyet a labdán, de azt elfelejtette, hogy Dibusz előtte nem ért bele.

Szerencsére azért nem fizettünk nagy árat érte

– tette hozzá Dibusz, aki előretekintett a hétfői, Bosznia–Hercegovina elleni idegenbeli mérkőzésre is.

A Ferencváros kapusa szerint teljesen más mérkőzés lesz a bosnyák, mint most a holland volt, ugyanakkor a pénteken elért, Hollandia elleni bravúros döntetlen nem jelenti azt, hogy ezek után ujjgyakorlat lesz Bosznia legyőzése Zenicán.

A hollandok elleni egyetlen magyar gólt szerző Sallai Roland azzal kezdte a mérkőzés utáni értékelését, hogy ez a megszerzett egy pont nagybetűs csapatmunka volt, mindenki tette fegyelmezetten a dolgát, és azt történt, amire előzetesen számítottak.

Keményen dolgoztunk, és visszatértünk arra az útra, amin sikeresek voltunk. Azt tudtuk, hogy nem lesz sok helyzetünk, így azt a keveset kellett kihasználnunk, és megtettük. Összességében mindenki büszke lehet magára és a teljesítményére

– fejtette ki Sallai, akit megkérdeztek arról is, hogy érzi magát új klubjában, a Galatasarayban.

Rendkívüli fogadtatásban volt részem, köszönöm szépen, nagyon jól érzem magam. Szükségem volt erre a váltásra, most kizárólag új csapatomra, a Galatasarayra összpontosítok, ezért még nem érzem annak idejét, hogy a freiburgi dolgokról beszéljek, az már a múlt. Isztambulban napról napra világsztárokkal, klasszisokkal edzehetek, motiváltnak érzem magam, és azért dolgozom, hogy biztos tagja legyek a kezdőcsapatnak

– részletezte Sallai, aki – visszakanyarodva a péntek esti meccsre – még gyorsan hozzátette, szerencsére sok gólja van már a válogatottban, és ugyan szerinte ez nem a legszebb volt, de az egyik legfontosabb, az biztos.

Szerettük volna, ha a szurkolók is látják azt a tüzet, amivel ma kimentünk a pályára, az elmúlt három meccsen megmutattuk, hogy képesek vagyunk egymásért is harcolni. Mondtam a többieknek, hogy lehet, a hollandoknál van a minőségbeli előny, de az akaratbeli előny még lehet a miénk. Úgy gondolom, jól átvitték a többiek ezt a szellemiséget a pályára. Remélem, látszódott kívülről is, hogy itt ma mindenki beleadott mindent.

– válaszolta Szoboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya arra kérdésre, hogy nehéz volt-e a hollandok jelentős mezőnyfölénye, nyomása alatt játszani. Szoboszlai hozzátette, értelemszerűen teljesen más taktikával, felfogással vágtak neki a mérkőzésnek, mint a szeptemberi meccseken, mivel akkor nem vált be az, amit elterveztek.

Igen, újragondoltuk a taktikát. A németek ellen nyitottabban játszottunk, és meg is látszott a különbség, rá kellett jönnünk, hogy mi nem ezek vagyunk. Mi azok vagyunk, akik harcolnak, küzdenek, tolódnak a pályán, ha kell, ehhez megvannak a minőségi játékosaink. A hitünket sosem vesztettük el, a bosnyákok ellen ugyanilyen akarással kell folytatni

– zárta a Liverpool középpályása. 

A Nemzetek Ligája A divíziójának másik pénteki mérkőzésen a német válogatott 2–1-re győzött Boszniában, ezzel a magyar válogatott csoportjában előrelépett a harmadik helyre. A magyarok szempontjából folytatás hétfőn, Zenicán.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport

3. forduló (október 11.)

A csoport állása: 1. Németország 7 pont (9–3), 2. Hollandia 5 (8–5), 3. Magyarország 2 (1–6), 4. Bosznia-Hercegovina 1 (3–7)

4. forduló (október 14.)

5. forduló (november 16.)

6. forduló (november 19.)

Rovatok