Index Vakbarát Hírportál

Magabiztos győzelmet aratott az angol válogatott a Nemzetek Ligájában, kijavítva ezzel botlását

2024. október 13., vasárnap 19:57

Kijavította botlását az angol labdarúgó-válogatott, mivel a Nemzetek Ligája B divíziójának negyedik fordulójában magabiztosan legyőzte Finnországot, idegenben. Grealish remek akció végén, közelről, Alexander-Arnold szabadrúgásból, Rice pedig az üres kapuba passzolva volt eredményes.

Az angolok meglepetésre hazai pályán vereséget szenvedtek Görögország ellen három nappal ezelőtt, ezért jelentősen megingott Lee Carlsey megbízott szövetségi kapitány helye a kispadon – úgy hírlik, akár Thomas Tuchel lehet a következő kapitány a háromoroszlánosoknál. Az angol válogatott vasárnap délután Finnországban lépett pályára, visszatért a csapatba Harry Kane, de Bukayo Saka sérülés miatt visszatért klubcsapatához. 

Remekül kezdődött a mérkőzés a vendégcsapat szempontjából, a 18. percben Angel Gomes kapta a labdát a tizenhatos előterében, jó ütemben ugratta ki Grealisht, aki szemben a kapussal, néhány méterről a hálóba passzolt, 0–1. Sakk-matt helyzet volt. Tíz perccel az első félidő vége előtt tovább növelhette volna az előnyét az angol csapat, de Declan Rice miután lekezelte a hosszú indítást a büntetőterületen belül, az elé vetődött védőbe lőtt. 

A félidő végén azért a finneknek is volt sanszuk, hogy betaláljanak, de Fredrik Jensen az ötös jobb sarkáról csúnyán fölé lőtt, így vendég előnnyel fordultak a felek.

A második játékrész első komolyabb helyzete a finneké volt, Keskinen passzolt jó labdát Jensen elé, de a hazaiak támadójának nem sikerült eltalálni a kaput, tizenhatoson belüli lövése föle ment. Nem úgy, mint a 74. percben a másik oldalon, amikor Trent Alexander Arnold remekül csavarta el a kissé balról, 20 méterről elvégzett szabadrúgást a sorfal fölött, egyenesen a jobb felső sarokba, 0–2.

Ezt követően, az utolsó percekben még Declan Rice is eredményes volt,, Ollie Watkins jobb szélről érkező beadása után kihagyhatatlan helyzetbe került, és középről a kapus mellett a jobb alsó sarokba passzolt, 0–3. A végeredményt Hoskonen állította be, aki az ötös belül jól érkezett a szögletre, és pontosan fejelt a bal felső sarokba, 1–3

Az angol válogatott ezzel begyűjtötte a három pontot, némileg kijavítva a görögök elleni vereséget. 

A csoport másik mérkőzésén az eddig hibátlan Görögország Írországgal találkozik Pireuszban. 

Nemzetek Ligája, B divízió, 4. forduló 

gólszerzők: Grealish (18.), Alexander-Arnold (74.), Rice (84.), illetve Hoskonen (87.)

Rovatok