Index Vakbarát Hírportál

A csapategységben bíznak leginkább a bosnyákok a magyar válogatott elleni NL-mérkőzés előtt

2024. október 13., vasárnap 16:31

Nem lehet egyik pillanatról a másikra pótolni az eltiltás miatt hiányzó Ermedin Demirovicot, a bosnyák labdarúgó-válogatott gólvágóját, így leginkább az erős csapategységben bízik Sergej Barbarez szövetségi kapitány a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Barbarez arról is beszélt, szerinte a játék képe a magyar válogatott felfogásától függ majd.

A bosnyák válogatott két meghatározó játékosa, Ermedin Demirovic és Leon Barisic sem léphet pályára a magyar csapat ellen hétfő este, leginkább kettejük pótlásáról kérdezték Sergej Barbarez szövetségi kapitányt sajtótájékoztatóján.

A csapatjáték az erősségünk, így nem akarom rájuk vetíteni a válaszom. Meghatározó játékosokról van szó, minőségi Bundesliga-támadót egyik válogatott sem tud azonnal pótolni

– utalt ezzel az 53 éves szakember Demirovicra, aki a Stuttgart gólvágója. Hozzátette, a bosnyák válogatottnak – egyetemben a magyarral – a három belső védős felállás a legkomfortosabb, ebben a szisztémában a legstabilabb a védekezés.

Barbarez elmondta, természetesen megnézték utólag a magyar válogatott meccsét Hollandia ellen, véleménye szerint a magyarok hasonló futballt játszottak, mint amit a bosnyákok a németek ellen.

A játék képe Magyarország felfogásától függ majd, de mi is szeretnénk többet támadni

– tette hozzá a szakember.

Ebben a csapatban nincs széthúzás, egységesek vagyunk, összetartó közösség a miénk, és ezt lehetett látni a németek elleni mérkőzésen a vereség ellenére is. Erre az egységre alapozunk Magyarország ellen is. Nagyon fontos számunkra a szurkolói támogatás

– mondta a sajtótájékoztatón résztvevő Nikola Katic, a Zürich védője, aki bizakodó a mérkőzés előtt.

A Bosznia–Hercegovina–Magyarország Nemzetek Ligája-találkozó hétfő este 20 óra 45 perckor kezdődik Zenicán.

Rovatok