Index Vakbarát Hírportál

Újabb sérülés a magyar válogatottnál, nem játszhat Marco Rossi alapembere a bosnyákok ellen

2024. október 13., vasárnap 13:33

Újabb sérüléssel kell megküzdenie a magyar labdarúgó-válogatottnak, mivel Dárdai Márton kisebb izomsérülése miatt nem utazik el a Bosznia-Hercegovina elleni hétfő esti Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a német másodosztályú Hertha Berlin védője elhagyta a válogatottat, és visszatért klubcsapatához. Dárdai alapembernek számít Marco Rossinál, mivel a 22 éves védő kezdőként kapott lehetőséget pénteken a Hollandia elleni 1–1-re végződő mérkőzésen, de a félidőben lecserélték. 

Dárdai 2024-ben a magyar válogatott összes mérkőzésén pályára lépett, hétszer kezdőként, két alkalommal pedig csereként. Dárdai pótlása nehéz feladat lesz Marco Rossinak, mivel Kerkez Milos sérülés miatt egyébként sem a keret tagja, Balogh Botond pedig a felkészülés alatt szedett össze kisebb sérülést, emiatt nem játszhatott Hollandia ellen, de állapotáról nincs friss információ. 

Amennyiben Balogh hétfőn sem játszhat, úgy megint a Botka, Orbán, Fiola tengellyel kezdhet a védelemben válogatottunk, de akár Szűcs Kornél, a nemzeti csapat újonca is lehetőséget kaphat. A magyar válogatott hétfőn 20 óra 45 perckor lép pályára Zenicán a bosnyák csapat ellen a Nemzetek Ligája A divíziójában, a mérkőzésről percről percre közvetítést és helyszíni riportot olvashatnak az Indexen. 

Ön szerint hogyan végez a magyar válogatott a Nemzetek Ligája A divíziós csoportjában?

  • 29496
    A harmadik helyen végzünk, játszani kell a bennmaradásért.
  • 18516
    Sajnos utolsók leszünk, így kiesünk.
  • 9552
    Bravúr: az első két hely egyikén zárva bejut a negyeddöntőbe!

Rovatok