Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi túltett az Aranycsapat legendás szövetségi kapitányán

2024. október 15., kedd 00:13

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn 70. mérkőzésén irányította a magyar labdarúgó-válogatottat, ezzel megelőzte Sebes Gusztávot, és immár egyedüliként áll az örökrangsor második helyén – emelte ki a Magyar Távirati Iroda a Bosznia-Hercegovina otthonában 2–0-ra megnyert Nemzetek Ligája-meccsel kapcsolatban.

A 2018 júniusában kinevezett Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanúgy egyetlen ciklus alatt érte el a 70 találkozót, mint az Aranycsapat legendás mestere, Sebes Gusztáv az eggyel kevesebbet.

Rossi mérlege 34 győzelem, 16 döntetlen és 20 vereség az eddigi 70 találkozóján. Ez 1,69-es bajnoki pontátlagnak felelne meg.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakemberre és csapatára idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendége lesz Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadja a Puskás Arénában.

A rangsort a szövetségi kapitányi posztot két ciklusban ellátó Baróti Lajos vezeti 117 mérkőzéssel – jegyezte meg az MTI.

A szövetségi kapitányok rangsora a mérkőzésszám alapján...

Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott taktikus és helyenként egészen tetszetős futballal, Szoboszlai Dominik két góljával, valamint Nagy Zsolt kiváló teljesítményével 2–0-ra győzött Bosznia-Hercegovina vendégeként a Nemzetek Ligájában kedden.

Ezzel két fordulóval a csoport zárása előtt négy ponttal előzi meg az utolsó helyezett bosnyákokat, és csak rosszabb gólkülönbségével szorul a harmadik helyre a szintén ötpontos hollandok mögé, akik ma kikaptak Németországban.

Nemzetek Ligája, A divízió, 4. forduló 

3. csoport

A csoport állása: 1. Németország 10 pont (10–3), 2. Hollandia 5 (8–6), 3. Magyarország 5 (3–6), 4. Bosznia-Hercegovina 1 (3–9)

5. forduló (november 16.)

(MTI / Index)

Rovatok