Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádám Puskás után Grosicsot is túlszárnyalta Zenicában

2024. október 15., kedd 06:25

A Bosznia-Hercegovina–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés hajrájára becserélt Nagy Ádám Zenicában megelőzte Grosics Gyulát és Szalai Ádámot a válogatottsági örökrangsorban – mindezt négy nappal azután, hogy túlszárnyalta Puskás Ferencet Budapesten.

A bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen csereként pályára lépő Nagy Ádám 87. alkalommal öltötte magára a magyar labdarúgó-válogatott mezét, így immár egyedül áll az örökrangsor hetedik helyén, mert megelőzte Grosics Gyulát és Szalai Ádámot.

A 2015 óta a középpályáról szinte kirobbanthatatlan Nagy Ádám előtt a következő játékos Fazekas László 92 válogatottmérkőzéssel.

A magyar labdarúgó-válogatottban legtöbbször szerepelt futballisták rangsora a Magyar Távirati Iroda gyűjtése szerint... 

Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott taktikus és helyenként egészen tetszetős futballal, Szoboszlai Dominik két góljával, valamint Nagy Zsolt kiváló teljesítményével 2–0-ra győzött Bosznia-Hercegovina vendégeként a Nemzetek Ligájában kedden.

Ezzel két fordulóval a csoport zárása előtt négy ponttal előzi meg az utolsó helyezett bosnyákokat és csak rosszabb gólkülönbségével szorul a harmadik helyre a szintén ötpontos hollandok mögé, akik tegnap kikaptak Németországban.

Nemzetek Ligája, A divízió, 4. forduló 

3. csoport

A csoport állása: 1. Németország 10 pont (10–3), 2. Hollandia 5 (8–6), 3. Magyarország 5 (3–6), 4. Bosznia-Hercegovina 1 (3–9)

5. forduló (november 16.)

(MTI / Index)

Rovatok