Index Vakbarát Hírportál

Lőw Zsolt nem lesz tagja az angol szövetségi kapitánynak kinevezett Thomas Tuchel stábjának

2024. október 16., szerda 11:14

Szerda délelőtt megtörtént a hivatalos bejelentés, Thomas Tuchel lett az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ugyanakkor korábbi segédedzője, Lőw Zsolt nem lesz tagja a német szakember stábjának. Utóbbi hírről az m4sport.hu számolt be.

A hírt már kedden közölte a Sky Sports és a The Times, az angol szövetség pedig szerda délelőtt jelentette be hivatalosan az új szakvezető személyét. Tuchel január elsején áll munkába.

A német tréner a háromoroszlánosok harmadik külföldi kapitánya az augusztusban elhunyt svéd Sven-Goran Eriksson (2001–2006) és az olasz Fabio Capello (2008–2012) után. Új megbízatásában az angol Anthony Barry lesz a segítője, az m4sport.hu pedig ezzel együtt hozzátette, Lőw Zsolt nem tart a német szakemberrel az angol válogatotthoz. Lőw Tuchel oldalán dolgozott korábbi klubcsapatainál, a Paris Saint-Germainnél, a Chelsea-nél és legutóbb a Bayern Münchennél.

Az angol szövetség közleménye szerint Tuchel már október 8-án, nyolc nappal ezelőtt aláírta szerződését. Mark Bullingham, az FA igazgatója szerint Tuchel a világ egyik legjobb edzője, és nagy büszkeség számukra az is, hogy Anthony Barry személyében angol segédedzője lesz a válogatottnak. 

Az angol nemzeti csapatot eddig ideiglenesen Lee Carsley vezette, miután Gareth Southgate a spanyolokkal szemben elvesztett Európa-bajnoki döntő után lemondott.

Az 51 esztendős Tuchel az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül volt. Az angol futball nem ismeretlen a számára, mivel 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Korábban a Mainz, a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain kispadján is ült.

Rovatok