Index Vakbarát Hírportál

„Rajtunk röhög az egész világ” – nem nyerte el az angolok tetszését az új kapitány érkezése

2024. október 16., szerda 10:10

„Fekete nap Angliának”, „Rajtunk röhög az egész futballvilág” – többek között ilyen felütésekkel számolt be a szigetországi sportsajtó a hírről, miszerint Thomas Tuchel veszi át hamarosan az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját a megbízott Carsley Leetől. A német szakember érkezését finoman szólva sem övezi népünnepély, így érdekes lesz, hogyan kezd majd neki a munkának.

Szerdán biztossá vált, hogy Thomas Tuchel veszi át az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját. A kedd esti, erről szóló sajtóhírek finoman szólva sem nyerték el a szigetországiak szimpátiáját, másnap reggel igen kritikus írások jelentek meg a helyi sajtóban.

Fekete nap Angliának

– ezzel a főcímmel jelent meg szerda reggel a Daily Mail, az egyik legnagyobb számban eladott brit lap sportmelléklete. Az év sportlapjának választott Daily Mail megjegyzi, Tuchelre esett a szövetség választása, de a német szakembernek mindössze 18 hónapja lesz arra, hogy bizonyítsa, megfelelő a munkára.

„Tényleg ő a legjobb választás, aki átveheti válogatottunk irányítását?” – ezt a kérdést is feltette a Daily Mail szerzője cikkében, amelyben azt fejtegeti, hogy a nyári Európa-bajnokság után távozott Southgate karaktert, identitást hozott a nemzeti csapatba még akkor is, ha nem mindenkinek volt a szíve csücske.

Tuchel kinevezését pánikmegoldásnak nevezik az angol szövetség részéről, mivel sajtóhírek szerint a Manchester United is szerette volna szerződtetni a németet, ezért minél hamarabb kellett cselekedni. A Daily Mail arra is emlékeztetett, nehogy az legyen Tuchel sorsa, mint volt Fabio Capello és Sven-Goran Eriksson esetében, miszerint hatalmas szerződést kötött velük a szövetség, felvették a pénzt, ugyanakkor lényeges, hozzáadott értékkel bíró munkát nem végeztek a válogatottnál.

A német szakember – akinek korábban Lőw Zsolt volt a segédedzője – jövő januártól áll majd munkába az angol válogatott szövetségi kapitányaként, megbízatása pedig 2026 nyaráig, 18 hónapig szól, tehát a világbajnokság végéig. A szigetországiak azt is kifogásolják, miért kötöttek ekkora kontraktust Tuchellel – amely évi ötmillió fontos fizetésről szól.

Mi vagyunk a labdarúgásnak az a része, amin az egész világ röhög

– zárul a cikk.

Rovatok