Index Vakbarát Hírportál

Hatgólos thriller Varsóban, sima spanyol siker Córdobában

2024. október 16., szerda 09:12

A lengyel válogatott fordulatos mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a vendég horvátokkal a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában. A találkozóval párhuzamosan rendezett Spanyolország–Szerbia összecsapáson viszont magabiztos hazai győzelem született.

Varsóban a házigazda lengyelek szereztek vezetést, a horvátok azonban hat perc leforgása alatt háromszor betaláltak és fordítottak. A vendéglátó még a szünet előtt közelebb zárkózott, majd a második félidő közepén egyenlített. A hajrára emberhátrányba került a horvát csapat, mert amikor Livakovic a kapujából kifutva tisztázott, a labda elrúgását követően durván beletalpalt Lewandowski térdébe, ezért piros lapot kapott. A lengyelek sokat támadtak az utolsó percekben, de nem tudták kiharcolni a győzelmet (3–3). 

A csoport másik meccsén a portugálok gól nélküli döntetlennel zártak Skóciában (0–0).

Az A divízió 4-es csoportjában az Európa-bajnok spanyolok 3–0-ra verték a végére szintén emberhátrányba kerülő szerbeket. A házigazda már az 5. percben megszerezte a vezetést Aymeric Laporte révén, majd a második játékrész elején Álvaro Morata ugyan kihagyott egy tizenegyest, akcióból 11 perccel később már eredményes tudott lenni. Ekkor jött az AC Milanban futballozó bekk, Strahinja Pavlovics kiállítása, amit Álex Baena tudott egy újabb góllal kihasználni (3–0). 

Itt is döntetlent hozott a csoport másik mérkőzése, a dánok kétszer jöttek vissza hátrányból Svájc ellen, Christian Eriksen előbb gólpasszal, majd góllal tett ezért. A 74. percben úgy tűnt, Zeki Amdouni megszerzi a hazaiak győzelmét érő találatot is, ám ezt végül szabálytalanság miatt elvette a videóbíró.

LABDARÚGÁS

Nemzetek Ligája, 4. forduló

A divízió
1. csoport
Lengyelország–Horvátország 3–3 (2–3)
Skócia–Portugália 0–0
Az állás: 1. Portugália 10 pont, 2. Horvátország 7, 3. Lengyelország 4, 4. Skócia 1

4. csoport
Spanyolország–Szerbia 3–0 (1–0)
Svájc-Dánia 2–2 (2–1)
Az állás: 1. Spanyolország 10 pont, 2. Dánia 7, 3. Szerbia 4, 4. Svájc 1

(MTI / Index)

Rovatok