Index Vakbarát Hírportál

Döntött jövőjéről a magyar válogatott játékos

2024. október 18., péntek 10:17

Ebben a szezonban biztosan marad Balogh Botond az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Parmában. A magyar válogatott védőjének ügynöke erősítette meg a 22 éves játékossal kapcsolatos átigazolási pletykákat, de kiemelte, szerinte egyelőre jó helyen van a kliense.

Az elmúlt hetekben egyre inkább lehetett hallani az olasz sajtóban Balogh Botond lehetséges átigazolásáról. A Parma fiatal védőjéért – ahogy az Index is megírta –, két élvonalbeli klub, az angol Brighton, illetve a német bajnoki címvédő Bayer Leverkusen is érdeklődik.

Majd nem sokkal ezután az interlive.it közölte, hogy a magyar válogatott játékos teljesítménye az Internél egyre több embert kezd meggyőzni. Minden jel szerint izgalmas jövő előtt állhat a soproni születésű játékos, de hogy konkrétan mik a jövőbeni tervei, arról az nso.hu kérdezte meg menedzserét, Fülöp Ferencet.

„Én is olvastam a híreket, de hozzám még nem jutottak el konkrétumok. Nyilván a két egyesületnek kell először megállapodnia, utána következünk mi. Botond jó helyen van a fejlődése szempontjából. Az a legfontosabb, hogy minél többet játsszon, márpedig hétről hétre pályára lép a Serie A-ban” – kezdte a játékosügynök.

Megtisztelő, ha az Internazionale, a Leverkusen vagy a Brighton érdeklődik iránta – már ha érdeklődik. Jelen pillanatban biztosítva van, hogy magas szinten szerezzen rutint. Kiválóan érzi magát a klubnál, elismerik a játékát, amit jó teljesítménnyel hálál meg, úgyhogy ebben az idényben, úgy gondolom, a Parma futballistája marad.

Fülöp kiemelte, hogy Balogh nagyon nagyot lépett előre ebben a szezonban, és több mutatóban is már a liga elitjéhez tartozik.

A 22 éves védő az idényben eddig nyolc tétmeccsen (hét bajnokin és egy kupameccsen) viselhette klubja mezét, a válogatottban pedig összesen hat alkalommal ölthette magára a címeres mezt 2021. novemberi debütálása óta, a legutóbbi Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-találkozón is keretben volt, pályára azonban nem lépett. 

(Ajánlókép: NurPhoto, Getty Images)

Rovatok