Index Vakbarát Hírportál

15 perc után le kellett cserélni, megsérült a magyar válogatott támadója

2024. október 20., vasárnap 09:11

Megsérült Gazdag Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Philadelphia Union magyar válogatott támadója. A 28 éves játékost mindössze 15 perc után kellett lecserélni a Cincinatti ellen 2–1-re elvesztett bajnokin. Az Union 2017 óta először nem került be az MLS rájátszásába.

Az eredménykényszerben szereplő Philadelphia Union már a második percben előnybe került a mérkőzésen, a korai vezetés azonban nem tartott ki. Quinn Sullivan góljára még az első félidőben válaszolt Yamil Asad révén a Cincinatti, mely a második félidőben pillanatok alatt fordított is. 43 másodperc telt el a meccsből, amikor Jakob Glesnes hazaadásából – semleges nézőként – igencsak megmosolyogtató öngól született (1–2). Mint később kiderült, ez a találat volt a három pontot jelentő gól is. 

A vendégek fordításakor Gazdag Dániel már nem volt a pályán. A szezonban 29 bajnokin 17 gólt és két gólpasszt jegyző támadót a 15. percben kellett lecserélni, klubja jelentése szerint egy ütközésnél megsérült a háta. 

Ez volt az alapszakasz utolsó fordulója az MLS mostani kiírásában. 

Az már korábban eldőlt, hogy a Sallói Dánielt foglalkoztató Sporting Kansas City ugyancsak lemarad a rájátszásról, melybe főcsoportgyőztesként nyugatról a Los Angeles FC, keletről a Lionel Messi és Luis Suárez fémjelezte Inter Miami jutott be. 

Utóbbi együttesben a válogatott szünetről visszatérő Messi ismét parádézott: csereként beszállva bő 30 perc alatt rúgott egy mesterhármast. Az Inter 6–2-re verte a New England Revolutiont. 

Rovatok