Index Vakbarát Hírportál

Ítéletidő miatt kétséges a BL-csapatok mérkőzése, akár három pontjába is fájhat a hazaiaknak

2024. október 25., péntek 09:42

Továbbra is szörnyű időjárás tombol Olaszországban, ami miatt elhalaszthatják az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) szombaton 18.00-ra tervezett Bologna–AC Milan összecsapást is. A liga egyelőre még nem döntött az összecsapás sorsáról, de a halasztás mellett még opció lehet egy semleges helyszínen történő zárt kapuk mögötti rendezés, illetve a hazaiak részéről a mérkőzés feladása, ami 0–3-as győzelmet jelentene a milánóiaknak.

A minap szárnyra kaptak a sajtóhírek arról, hogy elhalasztják az október 26-i Bologna–Milan-összecsapást. Matteo Lepore, Bologna városának polgármestere a hatóságokkal való egyeztetést követően (állítólag) aláírta a rendeletet a mérkőzés felfüggesztéséről. Döntésének oka az előrejelzett rossz időjárási körülmények, illetve a további heves esőzések, ugyanis Renato Dall'Ara stadion ugyanis az árvíz által leginkább sújtott területek között van. A mérkőzésre 35 ezer ember váltott jegyet, arról azonban nincs hír, hogyan kárpótolhatják a hoppon maradt szurkolókat. 

Az olasz szövetség arról számolt be, ha a mérkőzést mégsem tudják megrendezni, akkor a vendégcsapat mérkőzés nélkül meghaphatja a három pontot, ami igen szürreális, hogy az időjárási körülmények miatt nem tudják lejátszani a meccset. Arra az esetre, ha a Renato Dall'Arra mégsem lenne alkalmas a találkozó megrendezésére, az előzetes tervek szerint a Como csapatának otthonául szolgáló Giuseppe Sinigaglia stadionba költöztetnék át az összecsapást. A legfrissebb hírek szerint a liga már meg is egyezett a város polgármesterével. Jelenleg mindkét fél arra vár, hogy végleges döntés szülessen arról, hogy lehet-e Bolognában a találkozó. 

Ha a liga a mérkőzés elköltöztetése mellett teszi le a voksát, akkor az mindenképp zárt kapuk mögött történne. Viszont bármilyen döntés is születik, azt a csapatok kénytelenek lesznek elfogadni, még ha a Milan számára az sok kellemetlenséget is okozna. Ugyanis jelenleg egy meccses eltiltással rendelkezik a „Rosonerri” két kulcsjátékosa is, név szerint Theo Hernández és Tijjani Reijnders, akik egy esetleges halasztás esetén a keddi Napoli elleni csúcsrangadón töltenék eltiltásukat. A Football Italia szerint azonban még az sem zárható ki, hogy a mérkőzést meg sem rendezik, és a három pontot a vendégek száméra ítélik oda.

Nyolc mérkőzést követően a Milan a tabella negyedik, míg a Bologna a 12. helyén áll. 

Rovatok