Index Vakbarát Hírportál

Carlo Ancelotti összeszólalkozott Hansi Flickkel, sőt meg is fenyegette a Barca edzőjét

2024. október 27., vasárnap 07:21

Nem akármilyen el Clásicót vívott egymással szombat este a Real Madrid és a Barcelona a Santiago Bernabéu Stadionban. Ritkán győz négy góllal a Barca a fővárosi oroszlánbarlangban, nem is viselte jól a hazai gárda és annak mestere, Carlo Ancelotti a történelmi vereséget. A lefújás után összeszólalkozott a két sztáredző.

A mai világfutballban szinte példátlan módon hat saját nevelésű, a legendás La Masián nevelkedett kölyköt tett be a kezdő tizenegybe Hansi Flick, a vendégek vezetőedzője a szombat esti Real Madrid – Barcelona-mérkőzésen, a La Liga szuperrangadóján a Santiago Bernabéu Stadionban. Marc Casadó, Pau Cubarsí, Alejandro Balde, Pedri és Lamine Yamal és Fermín López ez a hat srác, és aztán még csereként csatlakozott hozzájuk ugyanabból az alomból Gavi és Dani Olmo, bár utóbbi 16 éves korától három évig a Dinamo Zagreb hasonlóan sikeres akadémiáján is szippantott magába valamennyit a futball tudományából.

Más szemszögből megközelítve az el Clásicót, a Barca kezdőjében hatan voltak 22 éven aluliak, élen a két 17 évessel, Cubarsíval és Yamallal. Flick ugyanazt a tizenegyet küldte pályára a Bernabéuban, amely három nappal korábban 4–1-re legázolta a Bayernt a Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Az eredmény, a 0–4 ismert az Index összefoglalójából. Kevesen figyeltek fel rá, hogy ennél nagyobb különbséggel még csak egyszer győzött a Barcelona a Real Madrid ellen a Bernabéuban, 1974. február 17-én, amikor Yohan Cruyff vezetésével 5–0-ra gázolta le a hófehéreket otthonukban. Azon a találkozón Asensi (2), Cruyff, Pérez és Sotil szerezték a gólokat. Íme:

Ugyanekkora, négygólos differencia ezen kívül ötször volt idegenben, a legemlékezetesebb a 2–6, 2009. május másodikán, Pep Guardiola csodálatos bemutatkozó, hat trófeával díszített szezonjában. Azon a feledhetetlen estén így állt fel a Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Puyol, Piqué, Abidal – Iniesta, Yaya Touré, Xavi – Messi, Eto'o, Henry. A meccs összefoglalóját ide kattintva tudja megtekinteni.

A további négygólos Barca-diadalok a Bernabéuban, illetve korábban a Chamartínban:

A szombati meccsen nehezen viselték a súlyos vereséget a hazaiak, még a mindig nyugodt olasz maestro, Carlo Ancelotti is elvesztette a fejét, és szóváltásba keveredett Hansi Flickkel, a vendégek német szakvezetőjével, sőt, úgy tűnt, a mutatóujjával meg is fenyegette kollégáját:

Kiderült, Ancelotti azt sérelmezte, hogy a Barcelona játékosai túlzásba vitték a gólörömöt, egyesek betévedtek a Real Madrid technikai zónájába, köztük Marcus Sorg, Flick segítője is. Sorg nem akárki, 2014-ban a német U19-es válogatott vezetőedzőjeként Európa-bajnokságot nyert, azzal a csapattal, amelynek Joshua Kimmich volt a vezéregyénisége. Két évvel később pedig Horst Hrubesch segítője volt a riói olimpián ezüstérmes válogatott mellett, amelyben olyan későbbi világsztárok játszottak, mint Leon Goretzka, Niklas Süle, Julian Brandt, Serge Gnabry vagy a Bender fivérek. (Ancelottinak egyébként a saját fia, Davide a segítője.)

Amúgy az épphogy becserélt Gavi és Vinícius Jr. is összeszólalkozott, a Barcelona játékosa a kezével mutatta az eredményt, amit a hétfőn minden bizonnyal aranylabdássá avanzsáló brazil nem vett jó néven.

Gavi és Vini mostani purparléjának volt előzménye, másfél éve, 2023. április 6-án az egész meccsen nyomták egymásnak a sódert, és még tettlegességig is fajult kettejük ellentéte:

Ancelotti egyébként a meccs után nem mulasztotta el emlékeztetni, hogy amikor legutóbb, 2022 tavaszán kikaptak 4–0-ra a Barcától, utána megnyerték a La Ligát és a Bajnokok Ligáját...

La Liga, 11. forduló
Real Madrid – Barcelona 0–4
Rayo Vallecano – Deportivo Alavés 1–0
Valladolid–Villarreal 1–2
Las Palmas – Girona 1–0

Az élcsoport: 1. Barcelona 30 pont, 2. Real Madrid 24, 3. Villarreal 21. 

(Borítókép: Hansi Flick, az FC Barcelona vezetőedzője és Carlos Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a Real Madrid – FC Barcelona labdarúgó-mérkőzésen a Santiago Bernabeu stadionban 2024. október 26-án Madridban, Spanyolországban. Fotó: Oscar J Barroso / Europa Press / Getty Images)

Rovatok