Index Vakbarát Hírportál

Két remek góllal gyűjtötte be a három pontot a Chelsea, a Man. United megint vereséget szenvedett

2024. október 27., vasárnap 17:04

Értékes három pontot szerzett hazai pályán a Chelsea a Newcastle ellen az angol labdarúgó-élvonal, a Premier League kilencedik fordulójában. A kora délutáni mérkőzéseken a Manchester United kikapott, illetve a Tottenham is pont nélkül maradt Londonban.

A Chelsea már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést a Newcastle ellen, Cole Palmer talált a kapuba remek kiugratás után, de a visszajátszásokból kiderült, hogy az angol támadó hajszállal ugyan, de lesen helyezkedett. A 19. percben viszont érvényes gólt szerzett a házigazda Chelsea, Palmer saját térfeléről adott zseniális kiugratást a bal szélen sprintelő Netónak, ő rögtön centerezett az üresen érkező Nicolas Jacksonnak, aki ziccerben a kapuba passzolt, 1–0.

Nem örülhettek sokáig a londoniak, mivel szűk negyed órával később jött a Newcastle egyenlítő gólja: Barnes kapott remek összjáték után labdát a bal szélen, egyből középre adta, Isak érkezett rá, aki közelről a kapuba lőtt – még éppen leshatáron belül, 1–1. A félidő hátralévő részében a Chelseanek volt több lehetősége a gólszerzésre, de az eredmény nem változott. 

A második játékrész elején viszont megint zörgött a Newcastle hálója, az ellenfél térfelén szereztek labdát a hazaiak, Palmer kapta, aki cipelte jó 20 méteren keresztül, majd a büntetőterületen belülre törve kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–1. Negyed órával a vége előtt Isak ugrott ki ziccerben az egyik védő hibája után, ugyan egy kicsit kiszorított szögben, de a kimozduló Sanchez kapus mellett is elhúzta a labdát, mégsem tudott az üres kapuba lőni, mivel határozatlan volt, sokáig várt, a védők pedig blokkolták az utolsó pillanatban. 

A hátralévő percekben magabiztosan tartotta előnyét a Chelsea, sőt, tovább növelhette volna góljainak számát, de Nkunku ziccerben lövés helyett passzt választott, azt is pontatlanul tette, így végül maradt a 2–1-es végeredmény. A Chelsea értékes három pontot gyűjtött be azok után, hogy egy héttel korábban kikapott az Anfielden. 

A Manchester United aktívan kezdte a West Ham United elleni meccset, Bruno Fernandeséknek az első negyed órában több ziccerük volt, de kihasználniuk egyiket sem sikerült. Már a harmadik percben Garnacho telibe lőtte a felső lécet, később szintén az argentin veszélyeztetett, majd Fernandes lőtt kevéssel a kapu fölé.

A félidő hátralévő részben is a United előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, Dalot hibázott hatalmasat, ziccerben kapáslövése kicsivel ment el a kapu fölött, a ráadás pillanataiban pedig Casemiro érkezett jó ütemben a szabadrúgásra, közelről fejelt, de Fabianski hárított – maradt a gól nélküli döntetlen.

A rengeteg kihagyott helyzet pedig ahogyan az lenni szokott, megbosszulta magát, a 74. percben első komolyabb lehetőségét gólra váltotta a West Ham. Remek támadásépítés után Ings passzából Summerville kapta a labdát, aki brilliáns mozdulattal lőtte ki a kapu bal oldalát, 1–0. Néhány perccel később érkezett a United válasza, Zirkzee beadását Casemiro fejelte közvetlen közelről a kapuba, kiegyenlítve az állást. A végére jött a slusszpoén, mivel még éppen a rendes játékidő lejárta előtt a tizenhatoson belül buktatták Danny Ingset, a játékvezető pedig a videóbíró segítségével büntetőt ítélt. 

A pontrúgást Jarrod Bowen magabiztosan, laposan a kapu jobb oldalába lőtte, 2–1, beállítva ezzel a végeredményt. 

A Manchester United kilenc forduló alatt negyedik vereségét szenvedte el a ligában, ezzel visszacsúszott a 14. helyre. 

A Tottenham pont nélkül maradt Londonban, az Európa-ligában vitézkedő csapat a Crystal Palace vendégeként kapott ki 1–0-ra, elszenvedve ezzel negyedik vereségét a bajnokságban. 

Premier League 9. forduló

később: 

Rovatok