Index Vakbarát Hírportál

Hallatlan jelenet játszódott le a világ egyik legerősebb focibajnokságában

2024. október 28., hétfő 07:32

Az élvonalbeli francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lyon az Auxerre csapatát fogadta a kilencedik forduló vasárnapi játéknapján. Az első félidő hosszabbításában hihetetlen jelenetsornak lehettek szemtanúi a futballszerető emberek, ami vélhetően még sokáig beszédtéma lesz a szurkolók és a szakemberek között is.

A hazaiak büntetőhöz jutottak a szünet előtt nem sokkal, amit aztán a georgiai Zsorzs Mikautadze értékesített. A gól előtt az Auxerre játékosai heves reklamálásba kezdtek, a vendégek azt állították, hogy a játékvezető kirúgást ítélt, mielőtt megtörtént a szabálytalanság a tizenhatoson belül.

A reklamáció alapja az volt, hogy a fault előtt a gyanú szerint a labda az alapvonalon túlról kanyarodott vissza egy bal oldali beadás után, még a partjelző is emelte a zászlaját.

Az asszisztens jelzésére a játékvezető belefújt a sípjába, de itt jön a csavar: ugyanabban a pillanatban az Auxerre védője, a ghánai Gideon Mensah belerúgott az ellenfelébe a tizenhatoson belül (pont Mikautadze terült el a földön). A VAR kihívta a játékvezetőt, hogy nézze meg a szituációt, a bíró aztán a tizenegyespontra mutatott, Mikautadze pedig gólt lőtt 11 méterről.

Az Auxerre panaszai azonban túlmutattak a dühöngésen: a csapat technikai felülbírálást kért, ez létező mechanizmus a Ligue 1-ben, amelynek értelmében a mérkőzés végén felülvizsgálhatják a játékvezető vitatott döntését, írja a BeSoccer.

Jubal Junior, a vendégek csapatkapitánya még a félidő előtt aláírta azt a dokumentumot, ami lehetővé teszi a felülvizsgálatot. Ez a lehetőség azt jelenti, hogy a tizenegyest a mérkőzés után érvényteleníthetik. Amennyiben ez a döntés születik, a mérkőzést újrajátszhatják, mivel hibás játékvezetői döntés sújtotta az egyik csapatot.

Bármi is lesz, az biztos, hogy a legtöbb szurkoló olyat még nem látott (főleg nem egy európai topbajnokságban), hogy valamelyik játékos meccs közben ír alá valamiféle dokumentumot annak reményében, hogy utólag felülbírálják a játékvezető egyik döntését.

Rovatok