Index Vakbarát Hírportál

Példamutató magatartást kérnek Marco Rossiéktól az Európa-bajnokságon

2024. április 9., kedd 13:27

Példamutató magatartást várnak el a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak szövetségi kapitányaitól a játékvezetők, akiknek lehetőségük lesz büntetni az edzőket, ha nem megfelelően viselkednek – hangzott el az európai szövetség (UEFA) által szervezett düsseldorfi munkaértekezleten.

A játékosok követnek téged, és ha te nyugodt vagy, a játékosok is nyugodtabbak” – idézi az MTI Roberto Rosettit, az UEFA játékvezetői bizottságának vezetőjét, aki az Eb-n szereplő csapatok trénereinek tartott előadást.

Az olasz exbíró felhívta a figyelmet: szeretnék elkerülni azt, hogy feleslegesen lapokat kelljen osztogatniuk, elsődleges céljuk, hogy megóvják a játék pozitív képét.

Keményen fel fogunk lépni az egyértelmű esetekben, mert ezeknek az elkerüléséért tennünk kell valamit. Ugyanakkor ebben a munkában számítunk rátok, mert rendkívül fontosak vagytok nekünk

– jelentette ki kollégái nevében Rosetti.

Az UEFA április végéig akarja megnevezni azokat a bírókat, akik ott lehetnek a németországi kontinenstornán. A kiválasztott játékvezetők aztán május 13. és 16. között Frankfurtban speciális oktatáson vesznek részt. A videóbírók Lipcséből dolgoznak majd az Eb alatt, és a szabályok értelmében csak akkor avatkozhatnak majd be, ha a pályán lévő bírók egyértelműen rossz döntést hoznak – állította Rosetti.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A Marco Rossi irányította magyar válogatott a házigazda németek mellett a skótokkal és a svájciakkal találkozik majd a csoportkörben.

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

Ön szerint hogyan teljesít a magyar válogatott az A csoportban?

 • 24100
  Nem nyeri meg a csoportot, de magabiztosan továbbjut a második helyen!
 • 14564
  Nem végez az első két csapat között, de harmadik helyen továbbjut!
 • 8089
  Bravúros teljesítménnyel csoportelsőként végez!
 • 7038
  Harmadikként végez, és nem jut tovább a nyolcaddöntőbe!
 • 5767
  Csoportutolsóként esik ki a tornáról!

(Borítókép: Srdjan Stevanovic / Getty Images Hungary)

Rovatok