Index Vakbarát Hírportál

Szuper szigorú biztonsági intézkedéseket ígérnek a németek az Eb-re

2024. április 23., kedd 10:57 | aznap frissítve

A német Bundesliga mérkőzésein alkalmazottaknál is szigorúbb ellenőrzéssel és biztonsági intézkedésekkel készülnek a hatóságok a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságra, amelyen a magyar válogatott a házigazda Németországgal, valamint Svájccal és Skóciával szerepel majd azonos csoportban – emelte ki a Magyar Távirati Iroda.

A szervezőbizottság a dpa német hírügynökség érdeklődésére közölte: biztonsági gyűrűket alakítanak ki a stadionok körül, és további, egyéb intézkedésekre is sor kerül. A részt vevő válogatottak és a drukkerek biztonsága mindennél előrébb való a német hatóságok számára a június 14-én kezdődő és július 14-ig tartó tornán – hangsúlyozták a szervezők.

Az MTI kiemeli, az Eb mérkőzéseinek otthont adó tíz helyszínre két szakaszban zajlik majd a beléptetés. Először a külső biztonsági gyűrű bejáratánál a mobiltelefonon bemutatható elektronikus jegyet ellenőrzi a biztonsági személyzet, valamint átkutatják a belépőket, és megvizsgálják, mit hoznak magukkal a nézők. Táskákból például egy maximum A4-es papírral azonos méretűt lehet bevinni. A következő, belső biztonsági gyűrűknél forgókapuknál ellenőrzik újfent a belépőt, és ha ez sikeres, akkor ismét átkutatják a szurkolókat, akik ezután beléphetnek a stadion területére.

A parkolást szigorúan korlátozzák majd, a stadionok közvetlen környezetében semmilyen gépjármű nem állhat, a kijelölt biztonsági zónákon belülre pedig csak a megfelelő és érvényes jogosultsággal rendelkezők hajthatnak be. Az autóval érkező szurkolóknak az arénáktól távol kell majd parkolniuk és tömegközlekedéssel juthatnak el a mérkőzések helyszíneire.

Az egyes rendező városokban, az adott stadion méretétől és infrastruktúrájától függően meccsnapon 800 és 1300 fő közötti biztonsági személyzet teljesít majd szolgálatot, ugyanakkor a szervezők kiemelték, alapvetően békés közönségre számítanak – jegyezte meg összefoglalójában az MTI.

Rovatok