Index Vakbarát Hírportál

A magyarok csoportriválisának edzője kijelentette: meg akarják nyerni az Eb-t

2024. április 25., csütörtök 18:40

A magyarokkal azonos csoportban szereplő, házigazda német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann kijelentette, csapata szeretné megnyerni a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságot.

Amikor részt veszel egy ilyen tornán, vagy akár csak egy mérkőzésen, a célod, hogy megnyerd. Nekünk sem lehet más célunk, mint így odaállni minden találkozóra

– mondta Nagelsmann, akinek vezetésével a németek tavaly a franciákat és a hollandokat is legyőzték felkészülési mérkőzésen.

„Először természetesen a csoportkörből kell továbbjutnunk, aztán az egyenes kieséses szakaszban kell jól teljesítenünk ahhoz, hogy sikeres Eb-nk legyen” – mondta a tréner, aki nemrégiben hosszabbította meg egészen 2026-ig kontraktuksát a nemzeti csapat kispadján, így az már egészen biztos, hogy a kontinenstorna végeredményétől függetlenül továbbra is marad a válogatott élén. 

A német szövetség (DFB) részéről Bernd Neuendorf elnök az elődöntőt tűzte ki elérendő célként a házigazda csapat elé.

A németek a torna június 14-i nyitómeccsén Münchenben a skótokkal, öt nappal később Stuttgartban a magyarokkal, majd zárásként június 23-án Frankfurtban a svájciakkal találkoznak az A csoportban.

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

Rovatok