Index Vakbarát Hírportál

A svájciak nem aprózzák el, 38 játékos a bő keretben

2024. május 17., péntek 13:26

Murat Yakin szövetségi kapitány pénteken kihirdette a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő svájci labdarúgó-válogatott 38 fős bő keretét.

A kontinenstornán részt vevők névsorát a svájci szövetség közlése szerint június 7-én hozza nyilvánosságra a 49 éves szakember. A svájciak a németországi Eb A csoportjában június 15-én Kölnben a magyarokkal, 19-én ugyancsak Kölnben a skótokkal, 23-án pedig Frankfurtban a házigazda németekkel találkoznak.

A svájci válogatott bő kerete:

Kanté is bekerült a vb-ezüstérmes franciák keretébe

A sérüléssel bajlódó Kingsley Coman mellett a szaúdi ligában futballozó N'Golo Kanté behívása jelenti a legnagyobb meglepetést a francia keretben. Didier Deschamps szövetségi kapitány csütörtökön egy francia televíziós show-műsorban hozta nyilvánosságra a 25 fős névsort, amelynek legnagyobb sztárja és vezéralakja Kylian Mbappé, de a támadók „félelmetes” névsorában ott van a rutinos, 37 éves Olivier Giroud, valamint többek között Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani és Marcus Thuram is.

A 33 esztendős Kanté meghatározó játékosa volt a 2018-ban világbajnok együttesnek, ugyanakkor hiába volt már 53 alkalommal válogatott, legutóbb két évvel ezelőtt játszott a francia együttesben.

A legutóbbi, 2022-es vb-n ezüstérmes alakulat középpályásai között ott lesz az Eb-n a Bajnokok Ligája-döntős Real Madrid duója, Eduardo Camavinga és Aurélien Tchouaméni, valamint Antoine Griezmann is.

A francia válogatott június 17-én az osztrákokkal, június 21-én a hollandokkal, június 25-én pedig a lengyelekkel találkozik a kontinenstorna csoportkörében. Az Eb-t megelőzően június 5-én Luxemburggal, négy nappal később pedig Kanadával játszik felkészülési meccset a gárda.

A 25 fős francia keret:

Három liverpooli csapattársa a bő holland keretben

A magyar válogatottat csapatkapitányként vezető Szoboszlai Dominik három liverpooli klubtársa is bekerült a holland nemzeti csapat bő keretébe.

Ronald Koeman szövetségi kapitány csütörtökön nyilvánosságra hozott döntése értelmében a Liverpoolból Virgil van Dijk, Cody Gakpo és Ryan Gravenberch is tagja a 30 játékost számláló előzetes keretnek, amelyet május 29-én szűkít majd a szakember 26 fősre.

Helyet kapott a bő keretben az FC Barcelona sérült középpályása, a csaknem egy hónapja kényszerpihenőn lévő Frenkie de Jong, illetve kilenc hónap szünet után újra meghívót kapott a 33 éves Georginio Wijnaldum.

A hollandok június 6-án Kanadával, június 10-én pedig Izlanddal játszanak felkészülési meccset. Az Eb-n a D csoportban június 16-án kezdenek a lengyelek ellen, majd a franciákkal és az osztrákokkal is találkoznak.

A 30 fős holland keret:

(MTI)

Ajánlókép: Nemcsak Murat Yakin keretében, hanem a kezdőben is alapembernek számít Manuel Akanji és Granit Xhaka. (Fotó: Pascal Kesselmark, Eurasia Sport Images/Getty Images)

Rovatok