Index Vakbarát Hírportál

Mainoo van, Rashford és Sancho nincs! – itt az angol bő Eb-keret

2024. május 21., kedd 15:45

Marcus Rashford a legnagyobb hiányzó az előző tornán döntős angol labdarúgó-válogatott 33 fős, bő Európa-bajnoki névsorából – emelte ki a Magyar Távirati Iroda, miután a szövetségi kapitány, Gareth Southgate ismertette azon játékosok névsorát, akik még reménykedhetnek a németországi kontinensviadalon való részvételben.

Ugyan még mindig igen bőnek tekinthető, 33 fős keretről beszélünk, Gareth Southgate szövetségi kapitány bejelentése alapján komoly csillaghullás történt Angliában. A listáról hiányzik az elmúlt évek meghatározó angol játékosai közül Jordan Henderson,  Raheem Sterling, Marcus Rashford, valamint a Borussia Dortmunddal Bajnokok Ligája-döntőre készülő Jadon Sancho sincs ott. 

Ott van ugyanakkor a nevezettek között Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársai közül Curtis Jones és Jarell Quansah, továbbá Jarrad Branthwaite az Everton védője, valamint Adam Wharton, a Crystal Palace szélsője. A négy játékos egyike sem lépett még pályára a nemzeti együttesben.

Ugyancsak a bő keret tagja a Manchester Unitedbe idén berobbant Kobbie Mainoo, márciusban debütált a nemzeti csapatban. 

Southgate június 7-én hirdeti ki annak a 26 játékosnak a nevét, aki utazhat a németországi Eb-re.

Az angol labdarúgó-válogatott a legutóbbi Európa-bajnokságon döntőig jutott – ám tizenegyesekkel elbukta azt Olaszországgal szemben. Érdekesség, hogy a szétlövésben a mostani kimaradók közül Rashford és Sancho is hibázott. 

A szigetországiak a C csoportban június 16-án a szerbek ellen kezdenek Gelsenkirchenben, négy nappal később a dánokkal találkozik Frankfurtban, majd június 25-én a szlovénokkal csap össze Kölnben – emelte ki az MTI. 

LABDARÚGÁS, EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGOL BŐ KERET

(MTI / Index)

Rovatok