Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi üzent azoknak, akik be akarnak kerülni a magyar válogatottba

2024. május 22., szerda 11:21

A bajnokság intenzitásának növeléséhez fontos lenne, hogy legalább három-négy csapat képes legyen fölvenni a versenyt a Ferencvárossal – jelentette ki Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség RangAdó-díjátadóján – amelyen az elmúlt szezon legjobbjait díjazták – az M4 Sportnak úgy nyilatkozott az olasz szakember, hogy jó lenne, ha az Újpest meg tudná szorongatni a Ferencvárost, a Honvéd mihamarabb visszatérne az élvonalba, a Debrecen pedig, amely hosszú ideig meghatározó szereplője volt az NB I-nek, újra megerősödne.

Rossi szerint ez jót tenne a bajnokságnak, és könnyítené a szövetségi kapitány dolgát is – nemcsak az övét, hanem a későbbiekét is.

A bajnokság színvonalát illetően úgy fogalmazott, hogy „általánosságban véve, néhány évvel ezelőtthöz képest” az NB I előrelépett, mert „az UEFA-rangsorban a 24-25. helyen” van, de ez nemcsak a fejlődés eredménye, hanem annak is köszönhető, hogy „sok más bajnokságnak, főleg a szomszédos országokban, csökkent a színvonala”.

A külföldiek terén viszont nincs meg a néhány évvel ezelőtti színvonal: emlékszem például Lanzafaméra, Lazovicsra, Leandróra, de volt sok más játékos is, akinek a tudása meghaladta azt, amit most látunk a légiósoktól

– vélekedett.

Rossi szerint akadnak jó vezetőedzők Magyarországon – a téma kapcsán a kapitány kiemelte például az év edzőjének választott Bognár Györgyöt, aki a Pakssal rendre erőn felül teljesít.

A kapitány figyelmeztette a magyar tehetségeket, nem szabad megelégedniük azzal, hogy az élvonalban szerepelnek, és ott teljesítenek jól. „Fontos, hogy a fiatal magyarok megértsék, nekik a magyar bajnokság nem cél, hanem ugródeszka kell hogy legyen. Ezt a válogatottban megértették néhányan, akik ott vannak velem, de a többieknek is ezt kellene megérteniük” – közölte.

A szövetségi kapitány beszélt a közelgő Európa-bajnokságról is, mint mondta, fontos lesz, hogy már a kezdetektől felkészüljenek a részletekre, összességében pedig bizakodó.

Nem azért, mert azt gondolom, olyan csapatom van, amely bármire képes, hanem azért, mert tudom, számíthatok a srácokra, akik motiváltan érkeznek, hogy a legjobbjukat adják, és tudom, hogy olyan csapatom van, ami csapat, és azon belül vannak jó adottságú játékosok is

– fogalmazott, írja az MTI.

Hozzátette, nem lehet túl magasra helyezni a lécet, mert a végén túl nagy nyomás alá helyezik a futballistákat, amit nehéz lenne elviselni.

„Arra fogunk törekedni, hogy mindent kezeljünk. Tudjuk, hogy a szurkolóink lelkesek, és álmodnak az Eb-vel kapcsolatban sokszor is, nekünk viszont két lábbal a földön kell járnunk” – hangsúlyozta.

Európa-bajnoki felvezetősorozataink korábbi részei

válogatottfigyelő

Remek hírek Marco Rossinak, szenzációs fordulat a legnagyobb szükségben (január)

Marco Rossi örülhet, kulcsembere ismét szárnyal a pályán, összeállhat a csodatengely (február)

A magyar válogatott védelmében vannak kérdőjelek, a támadók viszont remekelnek (március)

Szoboszlai Dominik és a Liverpool is a legfontosabb időszakra fáradt el (április)

Eb-történelem

Felkészülési mérkőzések:

Az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

Ön szerint hogyan teljesít a magyar válogatott az A csoportban?

 • 24580
  Nem nyeri meg a csoportot, de magabiztosan továbbjut a második helyen!
 • 18160
  Nem végez az első két csapat között, de harmadik helyen továbbjut!
 • 11928
  Harmadikként végez, és nem jut tovább a nyolcaddöntőbe!
 • 9697
  Csoportutolsóként esik ki a tornáról!
 • 8335
  Bravúros teljesítménnyel csoportelsőként végez!

Rovatok