Index Vakbarát Hírportál

A német válogatott gól nélküli döntetlennel kezdte felkészülését az Európa-bajnokságra

2024. június 4., kedd 09:38

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Nürnbergben a szintén Eb-résztvevő Ukrajna csapatával hétfőn felkészülési mérkőzésen. A szintén csoportellenfél Skócia két góllal verte Gibraltárt.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány Eb-házigazda alakulata végig fölényben futballozott, de vagy a befejezések voltak pontatlanok, vagy a kapufa segítette ki az ellenfelet, vagy a nagy erőkkel védekező ukránok akadályozták meg a gólszerzésben a vendéglátó riválist. Nagelsmann sok játékosnak lehetőséget adott – visszatért a világbajnok kapus, Manuel Neuer is –, de ezen a meccsen még nem volt ott a Real Madriddal múlt szombaton Bajnokok Ligáját nyerő és az Eb után visszavonuló Toni Kroos.

A Nationalelf június 14-én, a müncheni nyitómérkőzésen a skótok ellen kezdi az Eb-t, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal csap össze, június 23-án pedig a svájciakkal találkozik utolsó csoportmérkőzésén. Az ukránok az E csoportban a románokkal (június 17.), a szlovákokkal (június 21.) és a belgákkal (június 26.) játszanak majd.

Hétfőn Newcastle-ben az angol válogatott a bosnyákokat látta vendégül, és Gareth Southgate szövetségi kapitány tanítványai simán, 3–0-ra győztek, igaz, mindhárom góljukat a második félidőben szerezték. A legutóbbi Eb-n ezüstérmes szigetországiak a németországi kontinenstorna C csoportjában június 16-án a szerbekkel, 20-án a dánokkal, 25-én pedig a szlovénokkal találkoznak majd.

Az Európa-bajnokságra való felkészülési mérkőzések sorát a magyar válogatott folytatja kedden, Marco Rossi csapatának ellenfele Írország lesz Dublinban. 

Eredmények, felkészülési mérkőzés

Rovatok