Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona csodagyereke kimaradt a spanyol válogatott Európa-bajnoki keretéből

2024. június 7., péntek 15:02 | aznap frissítve

Pau Cubarsí és Marcos Llorrente sem került be a spanyol labdarúgó-válogatott 26 fős keretébe a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra.

Luis de la Fuente szövetségi kapitány a helyi szövetség honlapján hozta nyilvánosságra a névsort, amiből az előzetes, bő listához képest hiányzik az FC Barcelona 17 éves hátvédje, Pau Cubarsí, az Atlético Madrid középpályása, Marcos Llorente, valamint a Gironával remeklő, szintén középpályás Aleix García.

Ott van ugyanakkor a németországi kontinenstornára nevezettek között a Real Betis támadója, Ayoze Pérez, továbbá a Barcelona 21 éves középpályása, Fermín López. Eddig mindketten egyszer léptek pályára a nemzeti együttesben. A háromszoros Eb-aranyérmes spanyolok a B csoportban a világbajnoki bronzérmes horvátokkal (június 15., Berlin), a címvédő olaszokkal (június 20., Gelsenkirchen), majd az albánokkal (június 24., Düsseldorf) találkoznak.

A spanyolok 26 fős Európa-bajnoki kerete

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Rovatok