Index Vakbarát Hírportál

Szerb futballhuligánoktól tartanak, fokozott a készültség az Európa-bajnokságon

2024. június 10., hétfő 16:15

A gelsenkircheni rendőrség értesülései szerint akár 500 szerb huligán érkezhet a városba a vasárnap esti Szerbia–Anglia Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. A hatóságok attól tartanak, hogy nem tudják kiszűrni a huligánokat a szurkolók közül, így magas kockázatú eseménynek minősítették a mérkőzést.

A Guardian értesülései szerint többszáz szerb futballhuligán érkezik vasárnap Gelsenkirchenbe kizárólag annak céljából, hogy összecsapjon az angol válogatott szurkolóival. A szerb labdarúgó-válogatottat az előzetes tervek szerint 5-8 ezer szimpatizáns kísérheti el az Európa-bajnokságra, de közöttük lesznek huligánok is. 

Peter Both, a gelsenkircheni rendőrfőnök szerint kihívás lesz számukra, hogy a szerb szurkolók közül kiszűrjék a huligánokat. A német rendőrség arra készül, hogy nagyjából 500 agresszív szerb szurkoló próbál majd összetűzésbe keveredni az angolokkal. A becslések szerint mintegy 40 ezer angol szimpatizáns érkezik a helyszínre. 


Az Európai Labdaúgó-szövetség, az UEFA emiatt magas kockázatú mérkőzésnek minősítette a Szerbia–Anglia csoportmérkőzést, a gelsenkircheni Veltins Arénában pedig közel ezer német rendőr lesz szolgálatban, akiket rohamosztag támogat majd. 

Elkerülve a további rendbontásokat, az Európa-bajnokság kezdete előtt 1600, korábban futballmérkőzésről kitiltott angol szurkolótól vették elé utazásra jogosító okmányát, hogy még véletlenül se jusson be az országba. A Szerbia–Anglia Európa-bajnoki csoportmérkőzés vasárnap 21 órakor kezdődik a gelsenkircheni Veltins Arénában. 

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Rovatok