Index Vakbarát Hírportál

Balhé a németek edzésén: majdnem összeverekedett a válogatott két alapembere

2024. június 11., kedd 13:47

Összeszólalkozott a német labdarúgó-válogatott hétfői edzésén Antonio Rüdiger és Nicklas Füllkrug. A két játékos majdnem összeverekedett, de közbeléptek a stábtagok, majd rendezték a viszonyt.

Nem feltétlenül a legjobb hangulatban zajlik a magyarokkal azonos csoportban szereplő, egyébként házigazda német válogatott felkészülése a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese hétfőn, a német sajtó jelenlétével tréningezett, ami alatt Antonio Rüdiger és Nicklas Füllkrug összeszólalkozott. 

A Borussia Dortmund támadója azt sérelmezte, hogy Rüdiger a tizenhatoson belüli szűk gyakorlás alatt többször indokolatlanul a földre rántotta, és veszélyeztette testi épségét – ami a kontinenstorna előtt nem szerencsés. Az egyik belépő után Füllkrug odaszólt a másodedzőnek, hogy miért nem fúj sípjába, majd odament Rüdigerhez, és lökdösődni kezdtek a felek. Össze is verekedtek volna, ha Sandro Wagner másodedző nem lép közbe, majd ivószünet következett. 

A jelenetet az egész német sajtón túl 4 ezer német szurkoló a helyszínen nézte végig. Rüdiger a későbbiekben gúnyosan tapsolt, Füllkrug pedig dühösen elviharzott, de sajtóhírek szerint már rendezte viszonyát a két labdarúgó. A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Rüdiger egyébként régóta ápol jó viszonyt Füllkruggal, még utánpótlásszintről ismerik egymást, így különösen meglepő volt a nézeteltérés. 

A német labdarúgó-válogatott péntek este Münchenben kezdi szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, ellenfele Skócia lesz. 

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

Rovatok