Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski sérülése súlyos, veszélybe került Eb-szereplése

2024. június 11., kedd 15:26

Robert Lewandowski izomszakadást szenvedett és biztosan nem játszik a hollandok elleni első Európa-bajnoki csoportmérkőzésen – adta hírül a Lengyel Labdarúgó-szövetség hétfő délután.

A Barcelona 35 éves sztárja a törökök elleni, hétfő esti mérkőzésen sérült meg, és kért cserét. Először úgy tűnt, nem akkora a baj, ám a szövetség nemrégiben X (korábbi nevén Twitter) posztjában közölte: 

„Ma az Enel-Med Szpital Centrumban megvizsgáltunk a három játékost, akik a Törökország elleni mérkőzésen sérülést szenvedtek” – mondta Jacek Jaroszewski, a lengyel válogatott orvosa.

Pawel Dawidowicz négyfejű combizomhúzódást szenvedett, Karol Swiderski esetében a vizsgálat egy bokaficamot mutatott ki jelentős sérülés nélkül. Mindkét játékosnak a végrehajtott kezelést követően három–négy napon belül vissza kell térnie a teljes értékű edzésekhez. Robert Lewandowski izomszakadást szenvedett, ami kizárja őt a torna első mérkőzéséről. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy már a második mérkőzésen, Ausztria ellen pályára léphessen.

Lengyelország a kontinenstorna D csoportjában, Ausztria, Franciaország és Hollandia hármasával együtt szerepel. 

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

Rovatok