Index Vakbarát Hírportál

Kihagyja az Európa-bajnokságot a hollandok kulcsembere, nem is akárki helyettesíti

2024. június 11., kedd 09:16

Nem játszhat a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságon Frenkie de Jong, a holland labdarúgó-válogatott egyik legjobb középpályása, helyére pedig sajtóhírek szerint a pár nappal ezelőtt Bajnokok Ligája-döntőt játszott Ian Maatsent nevezik. A Barcelona középpályása mellett Teun Koopmeiners is nagy eséllyel kihagyja a kontinenstornát.

De Jong még áprilisban, a Real Madrid elleni derbin szenvedett bokasérülést, és az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy részt vehet a németországi kontinensviadalon, a holland szövetség hétfő esti bejelentése szerint azonban nem épült fel teljesen, így nem kockáztatják a szerepeltetését.

Szomorú és csalódott vagyok, hogy nem leszek ott az Európa-bajnokságon. Az elmúlt hetekben mindent megtettünk, amit csak tudtunk, de a bokámnak sajnos több időre van szüksége a gyógyuláshoz. Egy álom és a legnagyobb megtiszteltetés, hogy az országodat képviselheted egy ilyen tornán, felveheted a narancssárga mezt, elénekelheted a nemzeti himnuszt és érezheted az egész ország támogatását. De most, mint az egész narancssárga légió, én is a pálya széléről szurkolok majd a csapatnak. Hajrá fiúk! – írta Instagram-oldalán az FC Barcelona 27 éves játékosa.

Holland lapok szerint helyettesítője a BVB Dortmunddal BL-döntőig menetelő 22 éves szélső, Ian Maatsen lehet. Sőt azt is megszellőztették, hogy az Atalantával Európa-ligát nyert Teun Koopmeiners sem lesz ott az Európa-bajnokságon, ugyanis a tegnapi, Izland ellen záró felkészülési mérkőzés bemelegítése során súlyosan megsérült.

Virgil van Dijkék június 16-án a lengyelek ellen kezdik szereplésüket az Eb-n, majd az osztrákokkal és a franciákkal találkoznak a csoportkörben.

De Jong eddig 54-szer lépett pályára hazája válogatottjában, Koopmeiners pedig 21 alkalommal. 

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

Rovatok