Index Vakbarát Hírportál

Csoportriválisunk fiatal sztárja az utolsó pillanatban maradt le az Európa-bajnokságról

2024. június 12., szerda 13:55

Mandulagyulladása miatt az utolsó pillanatban kikerült a német labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra készülő keretéből Aleksandar Pavlovic. A fiatal középpályás betegséggel küzdött az elmúlt hetekben, állapota viszont nem javult.

Hétfőn még arról szóltak a hírek, hogy a Bayern München tehetsége, Aleksandar Pavlovic egyelőre nem állhat a német válogatott rendelkezésére betegsége miatt. Még Julian Nagelsmann szövetségi kapitány sem tudott semmi biztosat játékosa állapotát illetően, aki márciusban mandulagyulladással küzdött. Korábban szó volt róla, hogy a labdarúgó nyáron kiveteti a manduláját.

Fabrizio Romano információi szerint nem javult Pavlovic állapota, így kihagyja a szempontjából hazai rendezésű Európa-bajnokságot. Pavlovicnak még mindig mandulagyulladása van, és nem szerepelhet a kontinenstornán. A Bayern München fiatal játékosa helyére Emre Cant hívta be a szövetségi kapitány a keretbe, aki már úton van az edzőtáborba. 

Pavlovic a legutóbbi idényben robbant be a Bayernbe, míg a 30 esztendős, 43-szoros válogatott Cannak a BL-döntős Borussia Dortmund csapatkapitányaként volt remek szezonja.

A német válogatott pénteken Skócia ellen játssza a torna nyitómérkőzését, a magyar csapattal jövő szerdán találkozik, a csoportkört pedig Svájc ellen zárja. 

Rovatok