Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo duplázott, Portugália legyőzte Írországot

2024. június 12., szerda 07:11

Cristiano Ronaldo két góllal vette ki a részét a portugál labdarúgó-válogatott keddi győzelméből, az Európa-bajnokságra készülő együttes Aveiróban házigazdaként 3–0-ra legyőzte Írországot barátságos mérkőzésen.

A hazai gólgyártást Joao Félix kezdte meg, aki a 18. percben volt eredményes, majd a szünet után Cristiano Ronaldo köszönt be tíz perc leforgása alatt kétszer: a rutinos támadó az 50. és a 60. percben talált az írek kapujába, akik múlt kedden Dublinban 2–1-re legyőzték a magyarokat.

A szaúdi al-Nasszr ötszörös aranylabdás világklasszisa 207. alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, amelyben már 130 gólnál tart.

A portugálok felemás felkészülést tudtak le júniusban: a finneket ugyan magabiztosan győzték le és négy gólt szereztek, viszont kettőt kaptak tőlük (4–2), miként négy nappal később a horvátoktól is. Azzal a különbséggel, hogy a horvátok ellen csupán egy gólt lőttek, így ugyancsak otthon alulmaradtak (2–1). 

Portugália számára jövő kedden kezdődik az Eb, első ellenfele Csehország lesz, a csoportban még a törökökkel (június 22.) és az újonc Georgiával (június 26.) mérkőznek meg.

Marco Rossi együttese – amely hétfőn elfoglalta németországi bázisát, és kedden már ott edzett – az írországi kirándulást követően szombaton Izrael ellen javított, és nyert 3–0-ra, a Debrecenben vesztes együttes kedden az újpesti Szusza Ferenc Stadionban találkozott Fehéroroszországgal, amelyet 4–0-ra legyőzött. Az izraeli válogatott a 36. percben már 3–0-ra vezetett.

A szintén Eb-résztvevő ukránok Kisinyovban 4–0-ra győzték le a vendéglátó Moldovát. Szerhij Rebrov csapata – amely júniusban 0–0-t játszott Németországgal, majd 3–1-re kikapott Lengyelországtól – a kontinenstornán jövő hétfőn kezd Romániával, a folytatásban még Szlovákiával (június 21.) és Belgiummal (június 26.) meccsel.

Szombathelyen a kazahok kétgólos előnyről 3–2-re kikaptak Azerbajdzsántól. A kazah válogatott egy hete kinevezett szövetségi kapitánya, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov a díszpáholyból nézte a találkozót, mert hivatalosan csak ősszel, a Nemzetek Ligája rajtján mutatkozik be új posztján.

(Index / MTI)

Felkészülési mérkőzések:

Rovatok