Index Vakbarát Hírportál

Elszabadult a pokol a német utcákon, egymásnak estek a szerb és angol szurkolók

2024. június 16., vasárnap 17:32

Randalírozó angol huligánok megtámadtak egy bárt Gelsenkirchenben, ahol szerb szurkolók hangolódtak a Szerbia–Anglia-mérkőzésre a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. A balhéban érintett emberek asztalokat, székeket és üvegpoharakat hajigáltak egymás irányába.

Helyi idő szerint nem sokkal délután fél négy után a Gelsenkirchen központjában található Aleppo bár előtt gyülekező szerb szurkolókat vették célba az angol huligánok.

A szemtanúk szerint a randalírozók azzal támadtak, ami éppen a kezük ügyébe került, és mozdítható volt.

A helyszínre 200 német rohamrendőr érkezett, hogy véget vessenek a rendbontásnak. Az egyik férfi, aki állítólag Birminghamből érkezett, súlyos sérüléseket szenvedett a fején, miután belekeveredett a verekedésbe, de nem volt hajlandó elárulni a nevét a helyszínre érkező rendőröknek, írja a The Guardian.

Végül orvosi ellátásban részesült, többek között a fejét is bekötözték. A többi verekedő elmenekült a helyszínről.

Az interneten terjedő videókon látható, amint asztalokat, székeket és üvegpoharakat dobálnak a főtér melletti mellékutcában.

Szerbia vasárnap 21:00 órakor kezdi meg a tornát a C csoportban Anglia ellen, a mérkőzést kiemelt kockázatúnak minősítette a német rendőrség, és látjuk, hogy joggal tartottak az utcai balhéktól.

Labdarúgás

Európa-bajnokság

Csoportkör, 1. forduló (vasárnapi meccsek)

D csoport

C csoport

Rovatok