Index Vakbarát Hírportál

Döntött az UEFA, minden orosz zászlót kitiltottak az ukrán meccsekről

2024. június 17., hétfő 12:43

Senki sem vihet be orosz zászlót a mai Románia–Ukrajna Eb-mérkőzésre, erről határozott néhány órával a kezdő sípszó előtt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). Orosz állampolgárok ugyanakkor vehetnek jegyet, így bent lehetnek a találkozón.

Kitiltotta az orosz zászlókat az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a délutáni Románia–Ukrajna-mérkőzésről. Az Európa-bajnokság csoportmeccsét 15 órától játsszák Münchenben, korábban már írtunk róla, hogy az ukránok hogyan hangolnak az összecsapásra, most pedig újabb hír érkezett a találkozóról.

Hétfő este több szerb szurkoló is orosz zászlót rakott ki az Anglia elleni mérkőzésen a lelátókra, ez pedig az UEFA-nak is feltűnt. Hogy ne legyen botrány, inkább úgy döntöttek, egyszerűen kitiltják a mai ukrán meccsről a fehér-kék-piros trikolórokat. 

A sport.ro román sportoldal cikke szerint erről a szövetség tájékoztatta a két csapatot is. Mint közölték: orosz állampolgárok továbbra is bemehetnek majd a találkozóra, ha érvényes jeggyel rendelkeznek, személyekre nem vonatkozik a tiltás, ám orosz zászló senkinél sem lehet. 

Rovatok