Index Vakbarát Hírportál

A németek szerint kirabolták őket, a spanyolok kiállították volna Toni Kroost

2024. július 6., szombat 10:54

Mindkét félnek volt oka panaszkodni a játékvezetői döntésekre a Spanyolország–Németország Európa-bajnoki negyeddöntő után. A győztes spanyolok azt kifogásolták, miért nem állították ki Toni Kroost, a németek viszont leginkább egy elmaradt tizenegyest kértek számon Anthony Taylor játékvezetőn.

A német lapok többségénél sokként jellemzik válogatottjuk kiesését a hazai rendezésű kontinenstornáról. A Kickernél megemlítik emellett, hogy a vereséggel véget ért Toni Kroos pályafutása, aki Európa-bajnoki aranyérem nélkül akasztja szögre cipőit.

A németek a fájó kiesésen felül Anthony Taylor játékvezetőn is több ítéletet számon kértek. Véleményük szerint a legkomolyabb tévedése az volt, amikor Marc Cucurella egyértelmű kezezésénél nem ítélt büntetőt. Szerintük még sokáig téma lesz ez a hírekben.

A Bild már arról írt, hogy kirabolták a német válogatottat az elmaradt tizenegyes miatt.

Abszolút botrány!

– tették hozzá. Lehet, ezért sem meglepő, hogy Anthony Taylor játékvezető szinte azonnal távozott a stuttgarti stadionból, amint lefújta a mérkőzést.

A spanyolok szerint pedig az volt a botrány, hogy Toni Kroost nem állította ki az angol játékvezető, holott több olyan szabálytalansága is volt a középpályásnak, amikor villanhatott volna a piros lap.

Nem ma volt a legjobb a válogatott, de megmutatta, hogy nehéz helyzetből is képes felállni. Pedri vélhetően térdsérülést szenvedett, amiért Toni Kroost már a meccs elején ki kellett volna állítani

– tették hozzá. A spanyol csapat felforgatott összeállításban lesz kénytelen pályára lépni a franciák elleni elődöntőben, mivel többen sérüléssel küzdenek a keretből, Dani Carvajal pedig eltiltott lesz.

Rovatok