Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool klasszisa a nyáron dönt a pályafutása folytatásáról

2024. július 11., csütörtök 12:51

Szoboszlai Dominik liverpooli klubtársa, a holland Virgil van Dijk a következő néhány hétben dönt a pályafutásáról, ez az idő elmondása szerint elegendő lesz arra, hogy feldolgozza az elődöntős kiesést a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon – írja az MTI.

A nyáron alaposan átgondolom, mit akarok klub- és válogatott szinten. Jelenleg a leghalványabb ötletem sincs

– fogalmazott a 75-szörös válogatott hátvéd, akinek még egy évig érvényes a szerződése a Liverpoollal. Hozzátette: előbb még fel kell állniuk a mostani vereségből.

Az Eb-n az angolok a 91. percben szerzett góllal győzték le 2–1-re a hollandokat, és ezzel bejutottak a spanyolok elleni vasárnapi döntőbe.

„Egy ilyen szezon után, amikor mindenféle dolog történt, a vége érzelmessé válik, mert tudod, hogy nincs tovább” – mondta Van Dijk, aki úgy érezte, hogy volt esélyük a fináléba kerülésre.

A csapatkapitány – aki hétfőn ünnepelte 33. születésnapját – hangsúlyozta: nagyon fáj neki, hogy ilyen későn kapták a búcsút jelentő gólt, mindent beleadtak, és most mégis üres kézzel kell távozniuk Németországból.

Melyik csapat nyeri meg a 2024-es Eb-döntőt?

  • 20295
    Spanyolország
  • 3207
    Anglia

Labdarúgó-Európa-bajnokság 2024, elődöntő:

BVB Stadion Dortmund, 60 926 néző. Vezette: Felix Zwayer

Hollandia: Verbruggen – Dumfries (Zirkzee, 94.), De Vrij, Van Dijk, Aké – Schouten, Simons (Brobbey, 94.), Reijnders – Malen (Weghorst a szünetben), Depay (Veerman, 35.), Gakpo. Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier (Shaw a szünetben) – Mainoo (Gallagher, 93.), Rice – Saka (Konsa, 93.), Bellingham, Foden (Palmer, 81.) – Kane (Watkins, 81.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Gólszerző: Simons (7.) ill. Kane (18. – 11-esből), Watkins (91.)

Korábban

A döntőben

Július 14., vasárnap, 21.00: Spanyolország–Anglia (Berlin)

(Borítókép: Richard Pelham / Getty Images)

Rovatok