Index Vakbarát Hírportál

Az osztrákok egymillió euróért játszanak az Eb-n

2008. június 4., szerda 13:04

Egymillió eurót ajánlott fel a Mastercard nemzetközi hitelkártya-társaság, a szombaton kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság egyik szponzora, ha a társrendező osztrák együttes nyeri az aranyérmet.
Ennek persze vajmi kevés a valószínűsége, hiszen az osztrákok távolról sem tartoznak az élvonalba. A Kurier lap szerdai számában mindenesetre azt írta, hogy a Mastercard félmillió eurót helyezett kilátásba arra az esetre, ha a piros-fehérek beverekszik magukat a elődöntőbe, ha pedig onnan is továbbjutnak, akkor 750 000 euró üti a markukat, míg győzelem esetén egymillió euró vár rájuk.
Pontosabban csak az összeg egy része, ugyanis a hiltelkártyacég kikötötte, hogy az adomány felét a labdarúgó szövetségnek (ÖFB) az utánpótlás támogatására kell fordítania.
A Kurier szerint egyébként a játékosok képviselői megállapodtak az ÖFB főtitkárával a jutalékokról. Azt nem lehet tudni, hogy ténylegesen mennyit kapnak majd a válogatott tagjai, de a főtitkár úgy nyilatkozott: a díjazás szigorúan teljesítményfüggő.

Rovatok