Index Vakbarát Hírportál

A bosnyák futballkapitány a franciákat akarta a vb-pótselejtezőn

2009. október 20., kedd 08:54

Miroslav Blazevic, Bosznia-Hercegovina labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya sajnálja, hogy a jövő évi világbajnokság európai pótselejtezőjében elkerülik a franciákat. A 74 éves horvát szakvezető az 1998-as világbajnokság elődöntőjében hazája válogatottjával elszenvedett 2-1-es vereség miatt szeretett volna - ezúttal - elégtételt venni.

„Balszerencse, hogy nem a franciákat kaptuk. Sajnálom, mert szerettem volna bosszút állni 1998-ért, még ha ezt a kifejezést nem is nagyon szeretem – fogalmazott a tréner a hétfői sorsolást követően. – Leendő ellenfelünk, a portugál válogatott tiszteletet érdemel, de eredményességben nem mérhető a világ- és Európa-bajnok franciákhoz”

Blazevic úgy véli, hogy a francia alakulat "látványosabb", mint a portugál, csak éppen az utóbbi időben adós maradt a jó játékkal. „Amikor a szerbek a franciák előtt végeztek a selejtezőben, azt gondoltam, miért ne játszhatnánk velük. Már csak azért is, mert szerintem mi erősebbek vagyunk a szerbeknél. Remélem, Dél-Afrikában azért majd összecsaphatunk a franciákkal.”

Az európai pótselejtezőben Írország-Franciaország, Portugália - Bosznia-Hercegovina, Görögország-Ukrajna és Oroszország-Szlovénia párharcra kerül sor. Az elöl álló csapatok a pályaválasztók. Az első mérkőzéseket november 14-én, a visszavágókat november 18-án rendezik. A győztesek utazhatnak a világbajnokságra. (MTI)

Rovatok