Index Vakbarát Hírportál

Liverpool-Arsenal rangadó jön a PL-ben

2009. december 11., péntek 10:08

Az éllovas Chelsea az Evertont, üldözője, a címvédő Manchester United pedig az Aston Villát fogadja az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 16. fordulójában.

A londoniak számára nem sikerült túl jól az elmúlt bő egy hét: előbb kiestek a Ligakupából, majd a Premier League-ben kikaptak a Manchester Citytől, végül a Bajnokok Ligájában - igaz, már biztos csoportelsőként - csak döntetlent játszottak otthon a ciprusi APOEL Nicosiával. "Ezek jelzések, hogy ébredjünk fel - mondta a csapatkapitány John Terry. - Még mindig az élen állunk a bajnokságban, de mindenkinek éreznie kell, hogy a PL nem sétagalopp, hanem egy nagy-nagy csata."

A Chelsea feltett szándéka, hogy a decemberi nagy menetelés után január elején is vezesse a tabellát, de ugyanezt a célt tűzte ki csapata elé Sir Alex Ferguson, az MU vezetőedzője is. A sorozatban negyedik bajnoki győzelmükre készülő Vörös Ördögök szombaton az eddig remekül szereplő, ötödik helyen álló Aston Villát látják vendégül, s várhatóan nem lesz könnyű dolguk.

A magyar játékosokat foglalkoztató klubok szintén szombaton lépnek pályára: a West Ham United (Kurucz Péter) a Birmingham Cityhez, a Fulham (Gera Zoltán) pedig a Burnleyhez látogat, míg a Hull City (Halmosi Péter) a Blackburnt, a Sunderland (Fülöp Márton) pedig a sereghajtó Portsmouth-t fogadja. Vasárnapra egyetlen mérkőzés marad, azt azonban nagy várakozás előzi meg: a harmadik helyen álló Arsenal a hetedik FC Liverpoolhoz látogat. A találkozó esélyese egyértelműen a fővárosi gárda, a házigazdák utóbbi 14 meccsükből mindössze hármat nyertek meg.

Premier League, 16. forduló:
szombat:
Stoke City-Wigan Athletic 13:45 ó
Birmingham City-West Ham United 16
Bolton Wanderers-Manchester City 16
Burnley-Fulham 16
Chelsea-Everton 16    
Hull City-Blackburn Rovers 16
Sunderland-Portsmouth 16
Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 16
Manchester United-Aston Villa 18:30
vasárnap:
FC Liverpool-Arsenal 17 ó

Rovatok