Index Vakbarát Hírportál

A miniszterelnök garantálja a csapatok biztonságát

2010. január 9., szombat 17:36

Elszigetelt cselekménynek minősítette a három emberéletet követelő pénteki angolai merényletet az afrikai ország miniszterelnöke, aki egyúttal hangsúlyozta, hogy garantált a labdarúgó Afrika Kupán résztvevő csapatok biztonsága.

Paulo Kassoma mindezt az után jelentette ki, hogy a togói csapatot ért támadás miatt szombaton, Luandában egyeztetett a kialakult helyzetről Issa Hayatou-val, az Afrikai Labdarúgó Szövetség elnökével. A kormányfő elismerte, hogy a togói válogatottat terrortámadás érte, ugyanakkor kijelentette, a vasárnap kezdődő kontinensviadal biztonságos lebonyolításához adottak a feltételek.

„Az angolai kormány együttérzéséről biztosítja a togói küldöttséget, és minden erkölcsi támogatást megad neki” - idézte a miniszterelnököt a tárgyalás után kiadott közlemény, amely arra is kitér, hogy a sérültek a lehető leggondosabb ellátásban részesülnek. Az angolai kontinensbajnokságra igyekvő togói futballválogatott buszát az angolai-kongói határvidéken érte gépfegyveres orvtámadás, melyben a jármű angolai sofőrje, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő életét vesztette, többen pedig megsérültek. A támadást a Cabindai Enklávé Felszabadító Erői (FLEC) nevű szeparatista szervezet vállalta magára.

Rovatok