Index Vakbarát Hírportál

Elkezdődött a 2010-es Libertadores-kupa

2010. január 27., szerda 15:07 | aznap frissítve

Két előselejtezővel megkezdődött a 2010-es Libertadores-kupa. Az idei kiírás egy kicsit különbözik az eddig megszokottól. 11 ország 37 csapata indul, köztük a címvédő argentin Estudiantes, valamint az a két mexikói – a Guadalajara és a San Luis – amelyeket tavaly a H1N1 vírus miatt kizártak a sorozatból. Most azt a kedvezményt kapták, hogy majd csak a legjobb 16 között kell bekapcsolódniuk küzdelmekbe.

Így aztán a nyolc csoportból sem a legjobb kettő jut majd tovább, hanem a csoportgyőztesek mellett a hat legjobb második.

A kupában argentinok, valamint a brazilok és a mexikóiak indítják a legtöbb csapatot. Előbbi hat, utóbbi kettő öt-öt gárdával vesz részt. Az első körben 12 csapat játszik a hat továbbjutó helyért, oda-visszavágó meccseken.

Eredmények: Deportivo Táchira (venezuelai)-Libertad (paraguayi) 1-0 (Maita 27.), Colón (argentin)-Universidad Católica (chilei) 3-2 (Nieto 5., Fuertes 66., Bertoglio 69., ill. Morales 34, 81.). További párosítás, csütörtökön: Juan Aurich (perui)-Estudiantes Tecos (mexikói), Real Potosí (bolíviai)-Cruzeiro (brazil), Newell’s Old Boys (argentin)-Emelec (ecuadori). Pénteken: Junior Barranquilla (kolumbiai)-Racing (uruguayi) (pénteke

Rovatok